10 insule exotice din lume, pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viaţă

Izolare, căldură, linişte, peisaje spectaculoase şi locuri de neuitat – iată doar câteva motive pentru a alege să-ţi petreci cel puţin o vacanţă pe una dintre cele mai exotice 10 insule ale lumii.

1. În arhipelagul Insulelor Canare din Oceanul Atlantic se află una dintre cele mai frumoase destinaţii ale momentului – insula Fuerteventura, renumită pentru plajele întinse şi nisipul negru. De altfel, Fuerteventura este foarte populară printre iubitorii sporturilor acvatice. În luna iulie a fiecărui an aici se adună, din întreaga lume, sute de surferi, windsurferi şi kitesurferi, scrie casadex.ro

insula fuerteventura

2. Insula Paştelui din Oceanul Pacific este una dintre cele mai izolate insule populate din lume. Deşi are o lungime de doar 24,6 km şi o lăţime de maxim 12,3 km, Insula Paştelui este renumită pentru istoria sa bogată şi plină de controverse, craterele şi formaţiunile vulcanice, apele cristaline şi siturile arheologice. Pe lângă toate acestea, localnicii sunt un popor deosebit de primitor şi ospitalier.
 
insula pastelui

3. Cea mai mare insulă din Arhipelagul Marianelor, din vestul Oceanului Pacific, Guam, este cunoscută mai ales din cauza conflictelor armate ce au avut loc pe teritoriul său. Acest lucru, însă, nu a ştirbit din popularitatea insulei exotice, Guam fiind alegerea ideală pentru o vacanţă de vis, datorită plajelor acoperite cu nisipuri de culoare albă sau verde. Insula Guam beneficiază de un turism înfloritor, oferindu-le vizitatorilor condiţii de cazare de cea mai înaltă clasă. Este populată de triburi indigene, foarte prietenoase.
 
insula guam

4. Insula în formă de inimă, Tasmania, cel mai mic dintre statele australiene, este renumită pentru flora şi fauna sa. Pe lângă diavolul tasmanian care poate fi întâlnit aproape la fiecare pas, insula are o sumedenie de locuri de atracţie: cascada Russell, muntele Cradle sau lacul Dove. Toate acestea, completate de plajele însorite şi apa curată, fac din Tasmania o destinaţie ideală pentru petrecerea unei vacanţe perfecte.
 
insula tasmania
 
5. Supranumite “Bijuteria Atlanticului”, insulele Bermude, cea mai veche colonie britanică, se numară printre cele mai vizitate destinaţii turistice de pe întreaga planetă. Pe lângă peisajele naturale spectaculoase pe care le oferă, turiştii pot vizita cel mai mic pod rabatabil din lume, Somerset Bridge, fortul Hamilton, o gradină zoologică cu specii exotice, acvariul Bermuda, Peşterile de Cristal şi multe altele. Ca o curiozitate, în Insulele Bermude oamenii se salută pe stradă, chiar dacă nu se cunosc.
 
insulele bermude 

6. Insula Maui este considerată a fi una dintre cele mai frumoase insule hawaiiene. Peisajele mirifice, plajele cu nisip fin, apa de un albastru cristalin, fac din Maui un adevărat paradis tropical. De la căsuţele plutitoare cu acoperiş de stuf şi până la cele mai scumpe şi luxuriante hoteluri, insula hawaiiană este gata să le ofere turiştilor oportunitatea petrecerii unei vacanţe exotice de neuitat. Surfingul, scufundările, călăritul, plimbările cu barca sau cu elicopterul sunt doar câteva dintre activităţile pe care le poţi avea, în calitate de turist, pe insula Maui.

insula maui
 
7. Descoperită în 1494 de Cristofor Columb, insula Jamaica este una dintre insulele Arhipelagului Antilele Mari. Cu un relief constituit din podişuri calcaroase şi culmi muntoase, acoperite de păduri tropicale, cu sute de specii de reptile, amfibieni şi păsări, cascade spectaculoase şi plaje întinse, insula Jamaica este o destinaţie turistică ce trebuie bifată măcar o dată în viaţă. Printre atracţiile turistice importante se numără sesiunile de înot cu delfinii şi vizita la cascada Dunns River, care plonjează de la înălţimea de 180 metri direct în Marea Caraibelor.
 
insula jamaica

8. Mult mai aproape de ţara noastră, în Marea Mediterană, se află insula Sardinia, renumită mai ales datorită ruinelor istorice şi a peisajelor spectaculoase, pline de contraste. Porţiunile stâncoase, unde poţi întâlni herghelii de cai sălbatici, se întrepătrund cu zonele împădurite, populate de cerbi şi alte vietăţi. Apa mării ce scaldă insula Sardinia are o culoare turcoaz aproape ireală, care scaldă plajele acoperite cu nisipul fin, de culoare albă.
 
insula sardinia
 
9. O altă destinaţie mai uşor de bifat este insula Creta, cea mai mare insulă a Greciei. Legenda spune că aici s-a născut Zeus. Creta este o insulă muntoasă, renumită pentru plajele sale superbe: Elafonisi, Falassarna, Frangokastello, Georgioupolis, Hora Sfakion şi multe altele. Bogata floră a insulei cuprinde şi 130 de specii de ierburi şi flori sălbatice unice, dintre care vom aminti Origanum Dictamnus şi Platanus Orientalis. De altfel, Creta este şi un loc de pelerinaj, aici aflându-se câteva mănăstriri istorice.
 
insula creta

10. A noua insulă ca mărime din lume, supranumită Lacrima Indiei sau Perla Orientului, Sri Lanka este o ţară insulară situata în Oceanul Indian. Printre atracţiile turistice ale insulei se numără templul Nallur Kandaswamy, unul dintre cele mai sacre lăcaşe de cult hinduşe din întreaga lume, cascada Gampola, grădinile din Sigiriya, orfelinatul elefantilor din Pinnawela şi plimbările pe elefanţi prin junglă, unde poate fi admirată flora şi fauna unică, specifică insulei.
 
insula sri lanka
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu