10 cele mai "nebune" maşini din acest an

Automarket rememorează astăzi cele mai nebune creaţii din lumea tuningului, consemnate în 2013. Începem cu un Range Rover roz şi terminăm cu un Volkswagen Golf I înzestrat cu 1013 cai putere.

De-a lungul celor 12 luni, echipa Automarket a întâlnit creaţii nebuneşti, culori ciudate şi interioare personalizate chiar şi cu piele de crocodil, iar azi a selectat 10 dintre cele mai interesante şi nebune propuneri ale tunerilor mai mici sau mai mari, prezentate în 2013.

BMW Seria 6 by Vilner

Începem lista cu o propunere a bulgarilor de la Vilner. O propunere inedită prin rezultatul final, care nu aduce deloc cu maşina iniţială. Privind imaginea v-ar fi greu să spuneţi că maşina originală a fost un BMW, nu-i aşa? Vilner este autorul reinterpretării radicale Bullshark, bazată pe Seria 6. Bulgarii au folosit spoilere, praguri, eleron şi carcase pentru oglinzi din fibră de carbon. Blocurile optice frontale au fost inspirate de cele ale lui Infiniti FX, dar echipate cu LED, în vreme ce stopurile provin de la un mai vechi BMW Seria 6. Interiorul aduce scaune sport împrumutate de la BMW M6 Coupe, un volan redesenat, un nou levier pentru schimbarea vitezelor şi o tapiţerie din piele şi Alcantara la nivelul uşilor, al scaunelor şi al plafonului. Sistemul audio a fost înlocuit de unul provenind de la Ground Zero. Puterea motorului de sub caroserie a urcat la 370 de cai, în vreme ce cuplul motor a ajuns la 522 Nm. Totul cu ajutorul tunerilor AC Schnitzer.

Ferrari LaFerrari by DMC

Nu puteam ocoli cel mai puternic Ferrari din istorie, intrat şi el în atenţia tunerilor. „Nebunii” de la DMC, specializaţi în crearea kiturilor de tuning pentru supercaruri cu nume grele din curtea Lamborghini sau Ferrari, au recidivat. Schiţele viitorului lor proiect vizează modificarea exclusivistului LaFerrari, supercarul ce va fi produs în doar 499 de exemplare. Kitul lor se va numi FXXR şi se va inspira din alte modele Ferrari cu renume: GTO, XX şi FXX. Supercarul va beneficia de două prize de aer din fibră de carbon în partea frontală, de noi canale aerodinamice la nivelul spoilerului, menite să sporească apăsarea aerodinamică şi de o capotă de asemenea din fibră de carbon. Nu puteau lipsi un eleron de mari dimensiuni, o evacuare nouă şi nici blocurile optice cu aspect fumuriu. Despre ceea ce vom vedea în compartimentul motor nu există detalii. Însă cei 950 de cai putere oferiţi de versiunea standard nu lasă loc de prea multe îmbunătăţiri.

Dacia Duster by LZ Parts

Nu puteam ocoli nici modelul Dacia Duster, care a primit o altă înfăţişare, mulţumită unui tuner mai puţin cunoscut. Pentru cei care îşi doresc un Duster cu care să iasă din anonimat, LZ Parts propune un pachet de tuning generos, care schimbă radical înfăţişarea SUV-ului românesc. Cobaiul ales este versiunea diesel de 1.5 litri şi 110 cai putere, încălţată cu jante de 20 de inch şi echipată cu o evacuare dublă. Pachetul include şi protecţii pentru bara faţă, bosaje mai largi, un eleron montat pe hayon şi un set de lumini LED diurne. Pentru a atrage privirile, Duster vine vopsit şi în două culori, dintre care una este portocaliu. La interior, vechiul sistem audio a fost înlocuit cu un ecran touchscreen, iar mai multe elemente din plastic au fost vopsite în postocaliul caroseriei şi completate de elemente cromate. Lista de dotări include şi un pilot automat instalat de LZ Parts, senzori de lumină, scaune încălzite şi instrumente de bord noi.

Mercedes GL65 AMG by TopCar

Cel mai nebun interior de anul acesta aparţine celor de la Top Car, deşi am tras cu greu linie între ei şi bulgarii de la Vilner, la fel de maeştri în interioare de excepţie. Dacă cei de la Hamann sunt specialişti în modificarea designului exterior şi în modificarea parametrilor de performanţă, era şi normal ca de interiorul unui SUV de lux, cum este G65 AMG, să se ocupe o firmă cu experienţă. Aşa au ajuns ruşii de la TopCar să căptuşească habitaclul SUV-ului din Stuttgart cu piele de crocodil. S-a folosit însă şi alcantara şi o piele de culoare bej, tapiţeria fiind ornamentată cu mai multe tipuri de cusături. La nivel exterior, kitul pregătit de Hamann vine cu o capotă din fibră de carbon, lumini LED, bosaje mai largi, o evacuare triplă şi o carcasă din fibră de carbon pentru roata de rezervă.

Range Rover by Newport Engineering

A fost una dintre cele mai neobişnuite propuneri ale acestui an. Şi, deşi din punct de vedere estetic, nu este o reuşită, am apreciat ideea de a combina un SUV de lux cu aerul unei decapotabile. Pentru cei care nu mai au răbdare până când Land Rover va dezvălui noul Evoque Cabrio, cei de la Newport Engineering au pregătit un Range Rover decapotabil. Dezvoltată pe versiunea Autobiography a SUV-ului de lux, creaţia celor de la Newport vine cu un acoperiş textil, acţionat electric. Tunerul intenţionează să ofere posibilitatea de renunţare la acoperiş în lista accesoriilor disponibile în reţeaua de distribuitori Land Rover. Producţia va fi limitată şi va fi demarată în luna august. Despre preţuri nu există, momentan, informaţii.

Continuarea articolului pe Automarket.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu