"1 mai, o sărbătoare politizată. Ceea ce au făcut astăzi PCRM şi PSRM este o acţiune electorală"

Embed:

Ziua Internaţională a Muncii este o sărbătoare politizată, iar marşurile organizate astăzi de PCRM şi PSRM sunt acţiuni electorale. De această părere sunt invitaţii emisiunii Fabrika, care mai spun că sensul primar al sărbătorii şi-a pierdut din valoare.

"Ce se întâmplă astăzi este o parodie, este fantoma unei sărbători. Noi mai suntem victimele regimului sovietic. Iar ceea ce propune şi scandează Voronin, este de fapt altceva. Îşi doreşte să revină la guvernare, împreună cu clanul său. Sunt nişte speculanţi", a declarat jurnalistul Sergiu Afanasiu.

Potrivit comentatorului politic Aurelian Lavric, este greşit să pui stăpânire pe această sărbătoare de 1 mai, care are o anumită tradiţie. "La ţară, astăzi, s-a muncit. Iar despre declaraţiile domnului Voronin pot spune că acestea denotă că tot ce se face este de fapt o acţiune politică. Cred că astăzi prioritate trebuiau să aibă Sindicatele. Problema pe care trebuia să o abordăm, este de ce oamenii nu pot să muncească în condiţii decente?", a specificat acesta.

"Sensul sărbătorii de 1 mai a fost diluat de regimul socialist. Regimul politic a folosit această sărbătoare cu un alt sens. Noi, cetăţenii nu am preluat acea sărbătoare care s-a născut cândva. Tinerii acum nu au habar de această sărbătoare. Pe vremuri, pentru noi, pe de o parte această sărbătoare era o bucurie, dar pe de altă parte o osândă", a explicat directorul Centrului de Cercetări Strategice, Anatol Ţăranu.

Jurnalistul Sergiu Afanasiu este de părere că de fapt cei care şi-au făcut astăzi sărbătoare sunt guvernanţii. "Ziua liberă este pentru ei, cei care se satură de atâta muncă. Oamnii astăzi au muncit ca într-o zi obişnuită. Am încercat să simt aerul acestei sărbători istorice, însă îmi dau seama că sărbătoarea a fost gândită cu un alt scop. Guvernanţii s-au distanţat de cetăţeni, iar soarta ţării a fost mereu schimbată dintr-un buzunar în altul", a conchis ziaristul.

Publika.md aminteşte că, astăzi, de Ziua Internaţională a Muncii, comuniştii şi socialiştii au ieşit în stradă, pentru a marca ziua de 1 mai. Şi unii, şi alţii au organizat câte un marş în Capitală, scandând lozinci antiguvernamentale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu