1 mai în imagini: Unii moldoveni au făcut frigărui, s-au bronzat şi s-au scăldat în lacuri FOTO REPORT

Micii au sfârâit pe grătare, băutura a curs în pahare, iar cei mai curajoşi moldoveni au îndrăznit să se scalde în lacuri, deşi apa este rece. Aşa au petrecut mulţi moldoveni prima zi din luna mai, Ziua Internaţională a Muncii. 

Unii dintre cei care au mers pe malul lacurilor au profitat de soare, s-au bronzat şi s-au scăldat. Cei care au ales să sărbătorească 1 mai în păduri au incins grătarele, iar fumul s-a făcut simţit de departe. Alţi moldoveni, care nu au avut parte de soare, au ales să sărbătorească 1 mai în jurul unei mese cu de toate. 

Au fost şi moldoveni care au sărbătorit Ziua Internaţională a Muncii prin muncă. Unii dintre ei ne-au trimis şi nouă imagini, care demonstrează că au făcut curăţenie şi au dat cu vopsea pe 1 mai.

Cele mai tari poze surprinse astăzi în timpul lucrului sau în locurile de agrement vi le prezentăm şi vouă. 

În 1889, Ziua Internațională a Muncii a fost decretată de Congresul Internaționalei Socialiste în memoria victimelor grevei generale din Chicago. Această zi a fost comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autoritățile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă. În ultimii ani, însă, sărbătoarea dă startul sezonului picnicurilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu