Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Corupţiei. CNA va prezenta progresele în combaterea acestui fenomen

Embed:

Astăzi este marcată Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Corupţiei. Cu această ocazie, Centrul Naţional Anticorupţie va prezenta progresele în lupta cu acest fenomen, dar şi soluţiile pentru prevenirea lui. Cu aceeaşi ocazie, Ministerul Educaţiei va relua campania "Nu copiez - aleg să fiu onest".

Cetăţenii Republicii Moldova şi-au exprimat nu odată nemulţumirea faţă de nivelul ridicat al corupţiei din ţară. Potrivit celui mai recent Barometru de Opinie Publică, 88 la sută dintre moldoveni s-au arătat nemulţumiţi de acţiunile autorităţilor de combatere a acestui fenomen. Aproape 10 la sută dintre moldoveni consideră că pentru a îmbunătăţi situaţia social-economică din ţară ar trebui, în primul rând, de stârpit corupţia.

Peste 9 la sută au plasat "lupta împotriva corupţiei" în rândul celor mai importante 3 probleme care trebuie rezolvate în Moldova, iar aproape 8 la sută s-au arătat de-a dreptul îngrijoraţi de acest fenomen.

Sondajul a fost realizat în perioada 6-15 noiembrie pe un eşantion de 1144 de persoane. Marja de eroare a fost de plus-minus trei la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu