Zeci de moldoveni ajunşi la pensie s-au apucat să înveţe limba engleză. "Vreau să studiez în Marea Britanie"

Embed:

Au ajuns la pensie şi s-au apucat să înveţe limba engleză. Este vorba de zeci de moldoveni, care s-au înscris la cursuri, pentru a putea comunica mai uşor cu rudele din străinătate, dar şi cu oamenii din ţările în care s-au stabilit copiii lor.

Nadejda Cernobai are 66 de ani. A decis acum două luni să se înscrie la cursuri de engleză, pentru că îşi doreşte să-şi viziteze fiul, plecat acum zece ani în capitala Marii Britanii.

"Îmi place să călătoresc. Am nevoie la serviciu pentru că avem clienţi care vin şi vorbesc engleza. Avem nevoie să comunicăm cu ei", a spus Nadejda Cernobai, cursantă.

Unii se înscriu la cursuri de engleză, constrânşi de condiţiile de activitate:

"Am nevoie pentru a cunoaşte mai multe şi pentru profesia pe care o am la moment".

"Studiez de doi ani engleza. Vreau să cunosc engleză şi vreau să studiez în Marea Britanie".

Meditaţiile sunt organizate de trei ori pe săptămână şi durează două ore, iar participanţii la cursuri exersează cu profesorul în parte. Reprezentanţii centrului de studiere a limbilor străine spun că numărul vârstnicilor care se înscriu astfel de cursuri s-a dublat în ultima perioadă.

"Sunt din ce în ce mai multe solicitări şi ne bucură că persoanele doresc să studieze o limbă străină. Mai intensiv au început să vină cam din septembrie", a declarat Lorina Gortolomei, administrator la un centru de limbi moderne

Un curs intensiv de limba engleză, din 16 şedinţe, costă 1300 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu