Vlad Plahotniuc la Forumul economic al AOAM: Noi trebuie să mergem înainte pe calea europeană

Embed:

La Chişinău are loc Forumulul economic "Republica Moldova în noul context regional", organizat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din ţara noastră, fondată de Vlad Plahotniuc. 

În cadrul forumului mai mulți oameni de afaceri vor identifica și vor discuta cele mai bune idei și soluții pentru dezvoltarea economică a țării noastre. 

"Vom discuta despre viitorul Republicii Moldova. Vom discuta într-un nou context regional, dar şi într-un nou context naţional. Astăzi suntem aici priveligiaţi de prezenţa unor persoane importante. Acest forum se desfărşoară într-o perioadă destul de complicată. Provocările economice nu sunt deloc simple, iar problemele care s-au adăugat durează de prea mult timp. Acum avem o majoritate politică stabilă.

Această guvernare deja a început o muncă grea, care va dura ani de zile. Aceasta presupune reformarea şi modernizarea tuturor instituţiilor statului. Vor fi create noi locuri de muncă şi vom obţine acea prosperitate pe care şi-o doresc oamenii din Republica Moldova. Preocuparea mea personală este consolidarea statului de drept. Scopul comun este ca principiul respectării legii să fie o caracteristică importantă a guvernării. Aceste condiţii sunt absolut necesare pentru a încuraja concurenţa, a creşte economia şi de a crea un mediu transparent a mediului de afaceri. Suntem preocupaţi de stoparea abuzurilor făcute de instituţiile de control care sufocă businessul în ultimii ani prin controale abuzive, prin corupţie.

Eu cred că trebuie să dispară mentalitatea unor funcţionari de control precum că oamenii de afaceri trebuie trataţi ca posibili evazionişti. Cred că este absolut necesar ca în cel mai scurt timp, Guvernul să vină cu o procedură clară şi simplă de reglementare a mediului de afaceri. În general, fenomentul corupţiei nu este de azi şi nu este de ieri. El nu poate fi eliminat decât prin reformarea tuturor instituţiilor de stat. Din acest motiv, noi, la nivelul majorităţii parlamentare susţinem toate iniţiativele în acest sens şi apreciem mult proiectul domnului prim-ministrul de reformare a Guvernului. Oamenii vin către noi cu solicitări clare de ordin social, economic şi politic. Ei vor să trăiască mai bine.

Oamenii vor linişte şi ordine în ţară. Pentru a le oferi acest lucru, noi trebuie să mergem înainte pe calea europeană. Această cale ne va permite să obţinem acele performanţe pe care le admirăm în ţările europene. Eu îmi iau un angajament personal de a susţine menţinerea echilibrului şi stabilităţii politice în ţară care este vital pentru buna funcţionare a instituţiilor, dar şi pentru o dezvoltare sănătoasă a mediului de afaceri. Cunosc potenţialul clasei de afaceri din Republica Moldova. Ştiu că putem să facem multe împreună. Viitorul acestei ţări este în mâinile oamenilor, în mâinile noastre", a spus Vlad Plahotniuc. 

La eveniment va participa fostul președinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, și prim-ministrul Pavel Filip, alături de câțiva membri ai Guvernului.

De asemenea, la forumul economic vor fi prezenți mai mulți experți de marcă din străinătate, dar și alți parteneri economici ai Republicii Moldova.

CITEŞTE ŞI: Vlad Plahotniuc la Forumul economic al AOAM: Noi trebuie să mergem înainte pe calea europeană

CITEŞTE ŞI: Vladislav Zhukovskiy: Moldova a obţinut peste 3,5 miliarde de dolari doar din investiţii

CITEŞTE ŞI: Pirkka Tapiola: Pentru Republica Moldova, Acordul DCFTA este o uşă deschisă pe piaţa globală

CITEŞTE Şi: Calmîc: Vom elabora noi Coduri Fiscale şi Vamale care să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri

CITEŞTE ŞI: Igor Barat: Pentru Republica Moldova nu este altă alternativă decât integrarea europeană

CITEŞTE ŞI: Pavel Filip: Guvernul trebuie să fie partener al mediului de afaceri şi nu cineva cu pretenţii abuzive

CITEŞTE ŞI: J. M. Barroso: Moldova are multe de făcut pentru a atinge scopurile progresului social şi economic

CITEŞTE ŞI: Cel mai mare retailer german, Kaufland, are PLANURI MARI pentru Moldova

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu