(VIDEO) Vremea își face de cap! A NINS ÎN LUNA MAI

Embed:

Vremea le-a făcut o surpriză ruşilor, chiar cu o zi înainte de parada de 9 mai la Moscova a nins. În acest an, oamenii vor trebui să înfrunte frigul, dacă vor vrea să admire maşinile blindate. De câteva ore, în Moscova a început să cadă lapoviţă, iar meteorologii spun că la noapte, mercurul din termometre va cădea până la minus un grad. 

Din cauza lapoviţei, pe străzile din Moscova s-au creat ambuteiaje. Oamenii nu s-au aşteptat ca vremea să se schimbe atât de brusc, iar şoferii au trecut de mult la cauciucuri de vară.

Larisa Gromova este veteran de război şi spune că i-ar fi plăcut să fie vreme frumoasă în ziua în care va sărbători 72 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial:

"În luna mai a anului 1945, toţi copacii erau în floare. În acest an, timpul este destul de straniu".

Meteorologii spun că cei care îşi doresc să urmărească în direct parada din Piaţa Roşie trebuie să se înarmeze cu umbrele şi haine groase. Asta pentru că mâine vremea va fi foarte rea şi se aşteaptă, în continuare, precipitaţii mixte.

Vreme rea este şi în România şi Ucraina. Meteorologii de peste Prut au anunţat în următoarele zile ninsori la munte. Iar în Ucraina, se vor înregistra minime de minus cinci grade Celsius.

PUBLIKA.MD menţionează că şi în ţara noastră vremea se răceşte treptat. Mai mult, miercuri noaptea, se vor înregistra îngheţuri de până la -2 grade la suprafaţa solului, iar ziua în nordul ţării vor fi doar 11 grade cu plus.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu