Vezi sporturile care au rămas în cursă pentru Jocurile Olimpice din 2020

Embed:

Lupte, squash sau baseball! Comitetul Internaţional Olimpic va alege unul dintre aceste sporturi pentru Jocurile Olimpice din 2020. O decizie finală în acest sens va fi luată în luna septembrie, la Buenos Aires.

Cele trei genuri sporturi au fost alese în detrimentul celorlalte cinci: karate, wakeboarding, alpinism, wushu, care reprezintă o ramură a artelor marţiale şi sportul pe role.

"Voi anunţa acum sporturile care au ajuns la selecţie. Acestea sunt luptele, baseball-ul şi softball-ul. Îmi cer scuze, şi squash-ul", a declarat purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams.

Există, însă, un singur loc vacant la Jocurile Olimpice din 2020 pentru cele trei genuri de sport, care vor fi incluse în competiţie. Decizia va fi luat de membrii Comitetului Internaţional Olimpic pe 8 septembrie. Până acum cele mai multe voturi au obţinut reprezentaţii federaţiei de lupte, care este un sport cu tradiţii la Jocurile Olimpice şi a fost scos surprinzător din programu în luna februarie.

"Acesta este un succes pentru toată comunitatea luptelor, şi pentru toţi cei care ne-au ajutat", a precizat preşedintele Federaţiei Internaţionale FILA, Nenad Lalovic.

Trei oraşe au mai rămas în cursa pentru găzduirea Olimpiadei din 2020, Istanbul, Tokyo şi Madrid. Iar o decizie în finală şi în acest sens va fi luată în septembrie la fel Buenos Aires.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu