VESTE EXCELENTĂ! 1 IUNIE a devenit ZI LIBERĂ pentru toţi angajaţii bugetari din Republica Moldova

Embed:

1 iunie, când este marcată "Ziua ocrotirii copilului", a fost declarată zi liberă de către Guvern. Decizia a fost luată la şedinţa de astăzi a Executivului. În acest an, însă, ziua de odihnă va fi recuperată pe 25 iunie.

"Am venit cu o soluţie la hotărârea adoptată de Parlament. În acest sens urmează să avem o abordare mult mai complexă, inclusiv cu modificări la Codul Muncii. Totuşi, ţin să menţionez că agendele pentru ziua de mâine au fost elaborate cu mult timp înainte şi, în mare parte, Cabinetul de miniştri va activa, pentru că sunt planificate un şir de întrevederi foarte importante”, a menţionat Premierul cu referire la acest act normativ.

Decizia a fost luată după ce la ultima şedinţă, Parlamentul a aprobat o lege în acest sens, însă, care, va intra în vigoare de anul viitor. Începând cu 2017, 1 iunie va fi considerată zi de sărbătoare, fapt pentru care aceasta nu va fi recuperată. Ziua Copilului este marcată anual în data de 1 iunie.

Evenimentul este sărbătorit în conformitate cu Declaraţia Drepturilor Copilului, adoptată de Adunarea Generală a ONU în anul 1959.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu