Veaceslav Platon ar oferi zece milioane de dolari deputaților alianței ACUM-PSRM ca să-l elibereze din închisoare

Embed:

Veaceslav Platon ar oferi zece milioane de dolari deputaților alianței ACUM-PSRM ca să-l elibereze din închisoare. Suma ar fi fost dublată faţă de cea anunţată în presă la sfârșitul lunii iunie, după refuzul Kievului de a declara ilegală extrădarea în 2016 în Republica Moldova a raiderului numărul 1 în CSI. 

Potrivit portalului de ştiri telegraph.md, în întâi iulie, avocații lui Platon s-ar fi adresat autorităţilor de la Kiev cu această solicitare. Telegraph, care face referire la surse neidentificate din cadrul echipei de jurişti ai lui Platon, scrie că raiderul numărul unu în CSI ar fi primit răspuns negativ din partea Kievului.

Anterior, avocatul lui Platon, Eduard Rudenco, a spus că, dacă se va constata că extrădarea a fost ilegală, atunci toate sentințele în cazul acestuia vor fi declarate nule.

Astfel, partea ucraineană va solicita ca Platon să fie extrădat în Ucraina, a mai spus Rudenco. În condiţiile în care autorităţile din Ucraina au dat un răspuns negativ, Platon ar fi decis să ofere o sumă mai mare în schimbul eliberării sale. Sursele la care face referire telegraph, mai spun că Platon a avut deja o întâlnire cu președintele Comisiei parlamentare de anchetă privind frauda bancară, Alexandru Slusari, dar nu se ştie subiectul discuţiei.

Recent, deputatul PPDA, Alexandru Slusari, a menţionat, în cadrul unei emisiuni televizate, că nu este exclus ca Veaceslav Platon să fie audiat de comisie, dacă membrii acesteia vor decide acest lucru.  Raiderul numărul unu din CSI a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari în dosarul Băncii de Economii şi pentru corupere activă într-un dosar de prejudiciere a unor companii de asigurări.

Lasă un comentariu