Vameşii au confiscat un lot de mărfuri care nu au fost declarate de un şofer de microbuz la Leuşeni

Vameşii de la Leuşeni au anihilat o tentativă de punere în circulaţie a unui lot de mărfuri.

În data de 1 decembrie 2015, la pista de control "intrare în RM", pentru efectuarea controlului regulamentar s-a prezentat un mijloc de transport înmatriculat în Bulgaria.

Microbuzul se deplasa din Italia în Republica Moldova, transportând colete şi transmisiuni neînsoţite şi având la bord şapte pasageri.

Persoanelor menționate le-au fost oferite pentru completare declarații vamale tipizate.

Ulterior, inspectorii vamali au dispus efectuarea unui control fizic minuțios asupra unității de transport. Ca rezultat, printre coletele și bunurile amplasate în compartimentul marfar al microbuzului, au fost descoperite mai multe biciclete noi, dar care anterior fuseseră declarate ca fiind uzate. În plus, inspectorii au depistat anvelope și filtre auto în cantități comerciale, toate fiind dosite în vederea transportării ilicite.

Lotul de marfă a fost reţinut de către organul vamal până la elucidarea circumstanţelor, iar specialiştii urmează să determine valoarea exactă a bunurilor.

Autoritatea vamală a întocmit pe numele conducătorului auto un proces-verbal, care prevede achitarea unei amenzi în valoare de 3.000 lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu