Valeriu Munteanu: Guvernul pregătește împușcarea a 100.000 de păsări și animale (VIDEO)

Embed:

Guvernul pregătește împușcarea a 100.000 de păsări și animale sălbatice din ţara noastră. O spune fostul ministrul al mediului Valeriu Munteanu. 

Fostul liberal menţionează că o hotărârea de guvern cu privire la efectuarea vânătorii în sezonul 2019-2020, ce urmează a fi aprobată de Cabinetul de miniştri la următoarele şedinţe de Executiv, este cel mai dur document din ultimii ani.

Potrivit lui Munteanu, în sezonul 2019-2020, Ministerul Mediului îşi propune să reintroducă vânătoarea în ariile naturale protejate.

"Doar în Rezervaţia Naturală "Pădurea Domnească" vor fi abatorizaţi prin împuşcare 88 de mistreţi. Moldova este cel mai sărac stat european sub aspectul faunei sălbatice. Studierea proiectului hotrârii de lege propus spre aprobare relevă că este cel mai dur document din ultimii, cel puţin 20 de ani, ce permite omorârea prin împuşcare a peste 96.200 de iepuri de câmp, fazani, gâşte, raţe, găinuşe de baltă, porumbei, prepeliţe, mistreţi, fiind vărsate în acest sens, tone de sânge ale vieţuitoarelor sălbatice", a menţionat Valeriu Munteanu. 

În acest context, fostul liberal a venit cu o solicitare către premierul Maia Sandu: "Vă solicit respectuos să găsiţi timp pentru studierea acestui subiect, în vederea adoptării unei hotărâri de guvern ce ar veni să protejeze natura, nu să încurajeze vărsarea de sânge".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu