Tabletele anului 2014. IATĂ care vor fi marile lansări ale anului viitor

Ecrane mai mari, super-specificaţii şi senzori extratereştri! Asta se anunţă în lumea tabletelor care vor fi lansate anul viitor, scrie yoda.ro.

Una din cele mai aşteptate tablete ale anului 2014 va fi, cu siguranţă, următoarea generaţie Nexus 10. Tableta ar putea avea un ecran de 10 inci, cu rezoluţie de 2.560x1.600, procesor Tegra 4, separat un procesor grafic Adreno 330 si 2 GB RAM. Camera va avea o rezoluţie de 8 MP, iar utilizatorii vor putea alege între versiunile de 16 sau 32 GB.

Zvonurile dau posibilă şi o tabletă Nexus de 8 inci. O ipoteză în favoarea acestei afirmatii e şi apariţia unei tablete misterioase într-o imagine publicată pe site-ul oficial Android. E prea mare să fie un Nexus 7 şi prea mică pentru un Nexus 10. Tot recent, LG a lansat G Pad, de 8,3 inci, iar coreenii au colaborat îndeaproape cu Google pentru seria Nexus.

De cealaltă parte a baricadei se află Apple. După lansarea iPad Air şi iPad Mini Retina, din ce în ce mai multe surse dau ca sigură o tabletă mai mare de 9,7 inci. Cel mai probabil, iPad Pro va avea un ecran de 12,9 inci, cu rezoluţie 4k Ultra HD şi un preţ cuprins între iPad Air şi MacBook Air. Alte surse spun că Apple ar putea pregăti şi un model cu rezoluţie 2K şi densitate de 397 pixeli per inch. Tot în 2014, Apple va veni şi cu un refresh al celor două modele existente de iPad. Aceasta se va întâmpla însă în a doua jumătate a anului.

Celălalt mare rival de pe piaţa tabletelor a introdus deja în producţie tableta Samsung Galaxy Note 3 Lite. Tableta va avea un ecran mai ieftin, LCD şi va fi mai mult ca sigur prezentată în februarie, la Mobile World Congress. Iar, Microsoft ar putea începe anul cu un Surface 3 sau chiar un Surface 3 Pro. În schimb, Nokia agită apele cu a sa Lumia 2020. Tableta finlandezilor are un ecran de 8,3 inci, stylus şi va apărea probabil cel mai devreme la CES 2014. Ecranul IPS Full HD va avea o densitate de 265 pixeli per inch, iar procesorul din spatele ei ar putea fi un Qualcomm Snapdragon 800.

Aproape la fel de sigure sunt şi planurile celor de la Dell, de a lansa două tablete în 2014. Dintre ele, vedeta va fi însă Dell Latitude 10.8, orientată către utilizatorii business şi care va rula Windows 8. Nici Sony nu stă degeaba. Pregăteste tableta One de 10,1 inci, cu ecran FHD Triluminous, procesor Snapdragon S800, tactat la 2,3 GHz, 2 GB RAM şi 16 sau 32 GB spaţiu de stocare.

Asus ar putea aduce modelul M80T, iar HP se pare că ar pregăti o tabletă hibrid, cu sistem dual de operare, HP Bowser 10x2. E însă destul de posibil ca şi Nvidia să facă o surpriză şi să vină la CES sau MWX 2014 cu propria tabletă, Nvidia Tegra Tab.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu