Ştanski avertizează: Administraţia din stânga Nistrului va lua măsuri de protecţie faţă de efectele summitului de la Vilnius

Embed:

Administraţia din stânga Nistrului va lua măsuri de protecţie faţă de efectele summitului de la Vilnius. Este avertismentul şefei departamentului de externe al regiunii, Nina Ştanski. Ea a făcut declaraţia după o şedinţă închisă la Tiraspol, pe tema Acordului de asociere a Moldovei la Uniunea Europeană. 

"Recomandările vor avea la bază decizii practice, elaborate de Guvern, în vederea apărării intereselor întreprinderilor şi cetăţenilor noştri. Bineînţeles, Acordul de asociere cu UE va influenţa acel echilibru fragil dintre Tiraspol şi Chişinău în domeniul social-economic, aflat în fază embrionară. Iată că se încearcă strangularea acestui embrion", a precizat Ştanski.

La discuţii au participat şi experţi din cadrul Institutului de cercetări strategice din Rusia. Totodată, experţii ruşi afirmă că regiunea s-ar putea confrunta cu o blocadă economică după Summitul de la Vilnius. Ei consideră că oficialii de la Chişinău ar trebui să promoveze exportul produselor din regiunea transnistreană.

Premierul Iurie Leancă se va întâlni, miercuri, în Germania, cu liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk. Ei vor discuta despre disensiunile dintre cele două părţi. Unul din subiectele de pe agendă se referă la intenţia Tiraspolului de a începe, de pe 1 noiembrie, verificarea poliţiştilor la frontiera administrativă de pe Nistru.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu