"Registru" a obţinut un preţ cu peste 3 milioane de euro mai mic pentru producerea paşapoartelor biometrice

Embed:

Întreprinderea de stat "Registru" a obţinut un preţ cu peste 3 milioane de euro mai mic pentru producerea paşapoartelor biometrice. Presa scrie că precedentul contract a fost semnat sub presiunea exponentului PLDM Veaceslav Negruţa, aflat în 2012 la conducerea Ministerului Finanţelor.

Acum, întreprinderea a încheiat un contract cu o companie lituaniană, care a oferit 5,4 milioane de euro pentru 1,5 milioane de blanchete.  

Pentru comparaţie, în 2012, pentru acelaşi număr de blanchete, compania franceză, desemnată câştigătoare, a cerut peste 9 milioane de euro.

La licitaţia din 2017, aceeaşi companie a propus deja 5,4 milioane de euro.  

Documentul stabileşte că plata va fi efectuată în rate, în funcţie de numărul paşapoartelor tipărite.

Astfel, statul nu va mai fi obligat să contracteze un credit pentru plata în avans, aşa cum a făcut-o acum cinci ani.

"Paşaportul nou va fi unul îmbunătăţit, revizuit din punct de vedere de design, dar păstrând cele elemente importante, cum ar fi culoarea coperţii. Conform licitaţiei au fost solicitate pentru procurarea a un milion şi cinci sute de mii de carnete de paşaport. Implementarea paşaportului nou va avea loc doar după epuizarea stocurilor carnetelor în vigoare", a declarat directorul Departamentului Managament, Proiecte şi Servicii al Întreprinderei de Stat "Registru", Oleg Rotaru. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu