Proiectul privind introducerea tichetelor de masă nu a fost promulgat de preşedinte

Embed:

După ce a fost votat în lectură finală, proiectul de lege privind introducerea tichetelor de masă a ajuns din nou în Parlament. Şi asta pentru că şeful statului a propus mai multe amendamente înainte ca legea să fie promulgată. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Ion Ceban. 

Documentul a fost votat în lectura a doua la sfârșitul lunii iulie. Potrivit acestuia, angajații din sectorul privat vor putea beneficia în fiecare zi de muncă de tichete de masă, ca supliment la salariu. Bonurile vor fi în mărime de 45 de lei, iar valoarea acestora urmează a fi indexată anual, în funcție de inflație.

Angajații vor putea să utilizeze aceste bonuri pentru a lua masa la cantine, cafenele și restaurante sau pentru a procura produse alimentare din magazine. Este interzis schimbul tichetelor de masă pe bani. Proiectul vine să lupte cu salariile în plic și evaziunea fiscală. Astfel de sisteme funcționează în mai multe țări europene, inclusiv Italia, Franța, Cehia, Ungaria, România.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu