Primele antrenamente de la Jocurile Olimpice au scos la iveală marii favoriţi în mai multe genuri de sport

Embed:

Primele antrenamente la Jocurile Olimpice de la Soci au scos la iveală marii favoriţi în mai multe genuri de sport. La schi alpin a dominat austriacul Matthias Mayer, iar la sanie cel mai bun timp l-a obţinut campionul de la Vancouver, Felix Loch. La teste a participat şi Thomas Morgenstern, care a fost la un pas să rateze Olimpiada din cauza unui accident teribil suferit în ianuarie.

Austriacul Matthias Mayer a obţinut cel mai bun timp la proba de coborâre şi l-a întrecut cu aproape o secundă pe americanul Bode Miller. Campionul în exerciţiu în această probă, elveţianul Didier Defago a obţinut doar al patrulea timp.

"Există o mare presiune, pentru că îmi doresc să repet această performanţă. Va fi foarte greu însă. Sunt câţiva băieţi foarte puternici, cum ar fi Mayer sau Miller. Dar eu voi încerca să câştig din nou aurul", a spus campionul olimpic din 2010, Didier Defago.

Thomas Morgenstern a fost în centrul atenţiei la antrenamentele de vineri, în proba sărituri cu schiurile. Sportivul a prins lotul olimpic al Austriei pe ultima sută de metri, după ce şi-a revenit în urma accidentului grav suferit la începutul lunii ianuarie.

"Sunt încrezători în forţele proprii. Sunt foarte bucuros să fiu aici, la Soci, şi să particip la Jocurile Olimpice în componenţa echipei Austriei. Trăiesc un sentiment special, mai ales după acele două accidente suferite", a menţionat schiorul austriac Thomas Morgenstern.

Testele de la proba sanie au fost dominate de campionul olimpic de la Vancouver, Felix Loch. Germanul a obţinut cel mai bun timp la antrenamentele la care a participat şi reprezentantul Moldovei, Bogdan Macovei.

"Totul a trecut cu bine. Am avut două încercări perfecte. În ambele am obţinut un timp bun. Voi încerca să repet această performanţă şi în prima zi de concurs", a opinat sportivul german Felix Loch.

Vineri nu a avut loc nicio competiţie oficială la Soci.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu