Primăria vine cu o nouă taxă: Şoferii ar putea plăti dublu pentru exploatarea drumurilor municipale

Embed:

Şoferii din Capitală vor plăti îndoit pentru exploatarea drumurilor municipale. Asta deoarece Primăria a primit acceptul Parlamentului privind dublarea taxei de drum pentru şoferii din Chişinău. Dacă iniţiativa va fi votată de Consiliul municipal, conducătorii auto vor plăti o taxă locală echivalentă cu cea achitată în fondul rutier de stat.

"În felul acesta o să creştem volumul de venituri pentru reparaţia drumurilor, ca să nu fim nevoiţi de fiecare dată să împrumutăm credite pentru reparaţia drumurilor, să le putem face din surse proprii. Pentru proprietarul unei maşini asta înseamnă dublarea taxei - de la 300 la 600 de lei pe an, în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului", a declarat primarul mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Locuitorii Capitalei au păreri împărţite despre iniţiativa Primăriei.

"De când plătim şi nu se face nimic... Ce s-a făcut? Două drumuri şi au furat toţi banii? Ăsta-i drum care e făcut? Are un an de zile. Eu nu sunt de acord cu această iniţiativă", a spus un locuitor.

"Sunt de acord. Astfel, drumurile din oraş ar fi mai bune", este de părere un alt locuitor al Capitalei.

Anual, de la şoferii din Chişinău sunt acumulate peste 80 de milioane de lei, care, însă, nu rămân în bugetul municipal. Jumătate din sumă este transferată în bugetul de stat. În aceste condiţii, Fondul Rutier al Capitalei ar putea depăşi 120 de milioane de lei, bani ce ar urma să fie utilizaţi exclusiv pentru reparaţia străzilor din Capitală.

O altă taxă, care ar putea fi majorată de Consiliul municipal este cea cu privire la parcările autorizate din oraş. Astfel, taxa anuală achitată de proprietarii de parcări sau de arendaşii acestora ar putea creşte de la opt până la 48 de lei pentru un metru pătrat de teren.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu