Polițiștii continuă Campania de prevenire a riscurilor de incendii și intoxicațiilor cu monoxid de carbon

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă Campania de prevenire a riscurilor de incendii și intoxicațiilor cu monoxid de carbon în perioada sezonului rece în sectorul locaitiv cu genericul "O casă protejată – o viață salvată".

Recent, mai multe familii numeroase, invalizi, dar și oameni în vîrstă au benefeciat de detectoare de fum.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2019 au fost montate 112 detectoare de fum în 97 gospodării din raioanele Ocnița, Călărași, Ungheni. Astfel, 18 familii din raionul Ștefan Vodă au benefeciat de instalarea detectoarelor. Angajații IGSU au instruit peste 300 de persoane, proprietari a locuințelor la capitolul respectarea normelor antiincendiare în utilizarea surselor de încălzire.

Aceștia le-au vorbit cetățenilor despre pericolul incendiilor, dar și despre reacționarea corectă în caz de declanșare a semnalului sonor a detectoarelor. Mai mult, pompierii au îndemnat oamenii să nu încalce regulile antiincendiare, dar și să utilizeze în mod corespunzător sobele și aparatele electrice de încălzit.  Campania "O casă protejată – o viață salvată" are drept scop de a proteja persoanele de riscurile incendiilor și a intoxicațiilor cu gaze toxice.

În cel mai scurt timp, detectoarele de fum urmează a fi instalate în raionul Șoldănești și Călărași. Datorită campaniei, în anul 2018 cu detectoare de fum au fost asigurate  4.468  de familii din grupul de risc, fiind montate  4.533  detectoare de fum.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu