Ploile torenţiale continuă să provoace inundaţii şi alunecări de teren în China, în timp ce Rusia se luptă cu tempertauri de peste 35 de grade

Inundaţiile se extind în China. Mii de oameni au fost evacuaţi din nord-vestul ţării, după ce râul Luofu şi-a ieşit azi din albie. Agenţia Naţională Meteorologică a emis o nouă alertă de ploi torenţiale pentru sâmbătă şi duminică.

Premierul chinez, Wen Jiabao, a avertizat autorităţile locale să fie pregătite pentru noi valuri de ploi şi alunecări de teren.

Furtuna tropicală Bonnie a cauzat stoparea lucrărilor de pompare a petrolului din Golful Mexic. Vânturile puternice şi ploile torenţiale au ajuns până în partea sudică a statului american Florida.

Guvernul american a dispus evacuarea personalului de pe mai multe platforme petroliere din zonă. În Europa şi anume în Italia e caniculă. Temperaturile ajung până la 40 de grade Celsius.

În Portugalia, pompierii au avut de înfruntat această săptămână multiple incendii forestiere. În Federaţia Rusă, temperaturile fierbiţi au ajuns până în Siberia, în Republica Iakutia. Aici, termometrele arătă şi 35 de grade Celsius.

Autorităţile ucrainene au anunţat că 800 de oameni, printre care 115 copii au murit înecaţi în râuri şi bazine acvatice, de la începutul perioadei de caniculă din acest an.

Serviciul meteorologic al Ucrainei a anunţat că temperaturile în iulie nu au scăzut de 30 de grade Celsius, dar au atins limita de 39 de grade Celsius.

loading...

Lasă un comentariu