Ploile torenţiale au făcut RAVAGII în România. Peste 13 judeţe din țara vecină au fost afectate de inundaţii, grindină şi vânt puternic

Embed:
Vremea rea a făcut ravagii şi în România. A plouat cu găleata în aproape toate regiunile din ţara vecină, iar viiturile au inundat zeci de gospodării şi au acoperit căile de acces. Într-o comună din sudul ţării, şuvoaiele puternice de apă şi noroi au măturat totul în calea lor.

Mai multe maşini au fost avariate la Vaideeni, în judeţul Vâlcea, de apele unui râu care au ieşit din matcă. Circulaţia a fost suspendată pe câteva străzi. 80 de gospodării au fost inundate, iar curţile sunt acum pline de noroi şi de crengi aduse de puhoaie.

A fost prăpăd şi în judeţul Alba: în localitatea Cricău, un râu s-a revărsat şi a inundat mai multe case. Oamenii abia au putut să se deplaseze pe străzile transformate în râuri. Circulaţia au fost perturbată şi în oraşele Blaj şi Alba Iulia, din cauza furtunilor.

În judeţele Arad şi Cluj a plouat torenţial şi a căzut grindină. Sute de hectare de culturi agricole au fost afectate, iar oamenii au cerut ajutorul autorităţilor pentru a scoate apa din case.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu