Peste 500 de hectare de teren agricol, distruse de grindină

Embed:

Agricultura este pusă iarăşi la pământ, după câteva luni de secetă. Pe de altă parte, ploile torenţiale din acest weekend au făcut ravagii în nordul şi centrul ţării. Potrivit Serviciului Situaţiilor Excepţionale, peste 500 de hectare de teren agricol au fost distruse de grindină.

În raionul Donduşeni, 260 de hectare de sfeclă de zahăr şi 40 de hectare de zarzavaturi au fost distruse în totalitate. Stihia a mai afectat 93 de hectare de livadă şi 66 de hectare de alte culturi agricole din raioanele Floreşti, Sângerei şi Ungheni.

Până la ploile înregistrate la sfârşitul săptămânii trecute, seceta şi grindina au provocat prejudicii estimate la aproape 900 de milioane de lei, potrivit ministrului Agriculturii, Vasile Bumacov. Însă o cifră exactă a pagubelor va fi stabilită de Guvern în cel mult o săptămână. Autorităţile au promis că cei care au avut de suferit în urma intemperiilor, vor primi bani atât din Bugetul de Stat, cât şi din fonduri internaţionale.

Pe 31 iulie, reprezentanţii Ministerului Agriculturii, ai Ministerului Mediului şi Agenţiei Apele Moldovei vor prezenta planul de acţiuni privind implementarea Strategiei de aprovizionare a ţării cu apă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu