PCRM, nemulţumit de plecările peste hotare ale democraţilor. Lupu: Comunistul Petrenco este lider la deplasări

Deputatul comunist Grigore Petrenco este indignat de faptul că parlamentarii democraţi pleacă prea des peste hotare, la diferite întrevederi. În opinia comuniştilor, cheltuielile pentru aceste deplasări sunt ţinute în taină.

"Solicit explicaţii privind deplasarea pe linie de partid a deputaţilor Partidului Democrat. Vrem să ştim din ce surse sunt finanţate aceste deplasări", a declarat Grigore Petrenco.  

În replică, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, spune că informaţiile referitoare la cheltuielile pentru deplasările deputaţilor pot fi aflate la Secretariatul Parlamentului. Mai mult, Lupu susţine că unii deputaţi democraţi merg peste hotare din banii proprii. 

"Informaţiile despre finanţările deputaţilor puteţi să le luaţi de la Secretariatul Parlamentului. Avem colegi care merg pe cont propriu şi mă bucur că se face economie. Eu îmi planific vizitele, nu le fac cu alai. Merg în primul rând cu preşedintele Comisiei pentru Politică Externă şi Integrare Europeană, Igor Corman, ceea ce este firesc. Petrenco singur este un lider la capitolul deplasări. Pe mine mă interesează efectele acestor vizite şi plecăm peste hotare, pentru a rezolva problemele prioritare", a menţionat preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

Din totalul celor 91 de milioane de lei, care constituie Bugetul Parlamentului pentru 2012, aproape trei milioane sunt rezervate deplasărilor de serviciu, inclusiv celor de peste hotare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu