PAPA AJUNGE ASTĂZI LA IAŞI. Suveranul Pontif îşi va începe vizita de la Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină

Embed:
Suveranul Pontif îşi va începe vizita în Iaşi de la Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină".

"În Catedrală îl vor aştepta aproximativ 800 de persoane bătrâni şi bolnavi , ăl va saluta Papa în Catedrală, va avea un moment de meditaţie în faţa altarului şi al relicvelor Fericitului nostru Anton Durcovici. Va ieşi Papa din Catedrală şi va binecuvânta o statuie a Mântuitorului Înviat", a spus ADRIAN BLĂJUŢĂ/purtător de cuvânt al Episcopiei Catolice de Iaşi.

Apoi, va urca în Papamobil şi va saluta mulţimea în drumul său spre Palatul Culturii.

" Nu urmează să mai instalăm nimic, doar micile detalii, flori, scaune. Sunt undeva două mii de scaune în toată zona scenei. Sunt undeva la 11 ecrane în toată zona montate, o să fie peste o sută mii de oameni ",a spus RĂZVAN BULARCA, organizator 

Pregătirile pentru vizita Papei de la Roma au început acum cinci luni. În întregul proces de pregătiri au fost implicaţi peste 5 mii de muncitori şi o mie de voluntari.

"Misiunea noastră este să îi ajutăm pe pelerini să ajungă cât mai uşor în zonele în care sunt distribuiţi şi la timp, pentru că de la ora patru porţile se închid. Ne pregătim şi noi, la fel cum o să îi pregătim şi pe ei mâine, ne pregătim şi noi să fim organizaţi", a spus IONUŢ SESCU, voluntar.

"Nu aş fi putut rata momentul. Nu cred că va mai fi probabil o altă ocazie ca un Papă să viziteze Iaşul. Este un moment istoric, nu aş fi putut rata momentul, în plus, ajutorul meu şi a fiecărui voluntar care este aici contează enorm", a spus DANIELA REDIU, voluntar.

Autorităţile locale au un cadou simbolic pentru Papa.

" Îl vom ruga să ducă la Vatican un tablou care reprezintă Palatul Culturii făcut într-o tehnică deja recunoscută pentru Iaşi, tehnica mozaic şi care sigur va rămâne spre vizitarea celor care vor trece pe la Catedrala din Vatican de-a lungul istorie", a spus MIHAI CHIRICA, primarul oraşului Iaşi.

Pelerinii sunt nerăbdători să îl vadă pe capul bisericii Catolice.

"Cred că este importantă pentru oamenii în general şi cei catolici şi cei ortodoxi, este umn eveniment important şi pentru România şi pentru Iaşi"

"Cred că este o mare onoare pentru Iaşi, aşa zic eu. Cred că toată lumea se bucură că avem o aşa persoană importantă care ne vizitează "

În judeţul Iași locuiesc în jur de 15 mii de catolici.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu