Noi dovezi împotriva Rusiei. Zeci de conturi care promovau idei pro-ruse, blocate

Facebook, Twitter şi Google au dovezi noi care demonstrează implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale de anul trecut din Statele Unite.

Cele două reţele de socializare au anunţat Congresul de la Washington că au blocat zeci de mii de conturi de pe care erau promovate intenţionat ideii proruse în timpul campaniei electorale din SUA. Mesajele au fost ulterior distribuite de milioane de utilizatori. La rândul lor, reprezentanţii Google susţin că, în aceeaşi perioadă, două conturi care aveau legături cu Rusia au cheltuit 4 700 de dolari pentru publicitate pe internet.

În Statele Unite, este în plină desfăşurare o ancheta privind implicarea Rusiei în campania prezidențială din SUA din 2016. Paul Manafort, fostul şef al campaniei electorale a lui Donald Trump la prezidenţialele din SUA, cercetat în acest dosar, a fost plasat în arest la domiciliu.

Dacă acesta va încălca regimul, va fi obligat să achite o cauţiune în valoare de zece milioane de dolari. Aceeaşi pedeapsă i-a fost aplicată şi lui Rick Gates, fostul asociat al lui Manafort. Cei doi sunt vizaţi în 12 capete de acuzare, printre care conspiraţie împotriva Statelor Unite, nedeclararea unor conturi deţinute în străinătate şi spălare de bani. Manafort este învinuit şi de faptul că ar fi primit ilegal milioane de dolari de la fostul preşedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici. 

De cealaltă parte, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susţine că afirmaţiile privind amestecul Rusiei în alegerile din SUA sunt "fantezii".

"Referitor la alegeri… Statele Unite, Germania, Marea Britanie – acolo tot am fost învinuiți că am organizat Brexit-ul, în Franța au fost acuzații. 0.28 MUSCA 0.43 Suedezii au spus că ei sunt aproape siguri că noi ne vom amesteca în alegerile lor. Am pomenit deja și de Republica Africa de Sud. Dar nimeni nu a adus nicio dovadă", a spus Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu