Noi detalii în cazul atacului de la Luvru. Atacatorul refuză să răspundă la întrebările anchetatorilor

Responsabilul atacului de vineri cu cuţitul asupra unui militar, care asigura paza Muzeului Luvru din Paris, ar fi un egiptean de 29 de ani, însă acesta refuză să răspundă la întrebările anchetatorilor. 

După o primă audiere duminică dimineață, destul de scurtă, anchetatorii au încercat din nou să-l interogheze pe suspect în spital, unde a fost internat cu răni grave în urma atacului, dar el "refuză în continuare să vorbească".

Autoritățile franceze încearcă să stabilească identitatea atacatorului, care ar putea fi Abdallah El-Hamahmy, un egiptean de 29 de ani, sosit în urmă cu o săptămână în Franța, cu viză turistică.

Spitalizat cu răni grave în zona abdomenului, după ce militarul atacat a ripostat cu o armă de foc, starea lui s-a îmbunătățit semnificativ sâmbătă.

El este plasat în arest preventiv în spital, iar cadrele medicale au considerat că audierile sunt "posibile".

Vineri dimineață, agresorul, înarmat cu două macete de 40 cm, a atacat o patrulă din patru militari, strigând "Allah Akbar" ("Dumnezeu este mare", în arabă). Unul din soldați a fost rănit ușor în zona capului, în timp ce al doilea a încercat să-l oprească pe agresorul fără însă a folosi la început arma din dotare, dar ulterior a tras patru focuri, rănindu-l grav.

Muzeul Luvru, unul din cele mai frecventate din lume, a fost închis după atac, dar și-a redeschis ușile sâmbătă.

Acest atac a reînviat amintiri dureroase în Franța, unde o serie de atacuri jihadiste au lăsat în urmă circa 238 de morți în 2015 și în 2016, în urma cărora autoritățile franceze au instituit starea excepțională.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu