Moldovenii au dat start sezonului de reparații. În timp ce unii merg în vacanţă, alţii folosesc concediul pentru a face renovări

Embed:

În timp ce unii moldoveni aşteaptă concediul, pentru a merge în vacanţă, alţii preferă să-şi folosească timpul liber şi banii puşi deoparte, pentru a-şi face reparaţii în locuinţe. Tradiţional, în această perioadă, cererea pentru materiale de construcţii creşte considerabil, iar gospodarii sunt dispuşi să plătească mii de euro pentru ca apartamentele sau casele în care îşi duc traiul lor să capete o nouă faţă. 

Bărbatul din imagini s-a apucat să-şi facă reparaţie capitală în apartament, iar pentru asta a adunat bani tot anul.

"Tencuiala, teracota, ce s-a mai făcut. Eletricitatea, şapa. Tavanele, s-au pregătit tot pentru vopsea. Cu tot cu mobilă, vreo 13-14 mii de euro cam aşa".

Administratorii magazinelor specializate spun că, în ultimile săptămâni, vânzările au crescut de câteva ori, chiar dacă materialele de construcţie sunt mai scumpe, comparativ cu anii precedenţi.

"Numărul clienţilor a crescut comparativ cu alte perioade de 2-3 ori. Luni este apogeul, pe urmă el scade un pic. Merge vorba de mii de oameni pe zi", a spus administratorul de magazin de construcție, Denis Cazac.

În pofida preţurilor pipărate, mulţi moldoveni respectă cu încăpăţânare tradiţia de a face reparaţie în fiecare vară.

"Facem cu puterile noastre. Şi până acum cât aţi cheltuit? Vreo 500 de lei".

"Acumarenov[ri e timpul de a face. E cald afară, şi să nu mergem la odihnă, facem reparaţie".

Totuşi, există şi din acei care consideră că este iraţional să iroseşti în acest mod banii şi timpul.

"Iese în concediu, în loc să se ducă la odihnă, ei fac reparaţie."

Cheltuielile pentru reparaţie nu se rezumă doar la materialele propriu-zise. Serviciile meşterilor care fac reparaţii capitale în locuinţe costă cel puţin 50 de euro pentru un metru pătrat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu