Ministrul de Externe al Letoniei: Acţiunile Rusiei în Ucraina denotă un RĂZBOI în adevăratul sens al cuvântului

Embed:

Comunitatea internaţională este îngrijorată de situaţia din Ucraina. Ministrul de Externe al Letoniei a catalogat acţiunile Rusiei în statul vecin drept un război în adevăratul sens al cuvântului şi a cerut ONU să le recunoască drept un act de agresiune.

Şeful diplomaţiei poloneze, Radoslaw Sikorski, a calificat situaţia drept agresiune din partea Rusiei şi a declarat că aceasta este cea mai gravă criză din ultimele decenii.

Reprezentantul şefei diplomaţiei europene, Catherine Ashton, spune că Uniunea Europeană este extrem de îngrijorată de aceste informaţii. Premierul britanic, David Cameron, a avertizat Rusia că riscă să se confrunte cu noi consecinţe, dacă nu-şi retrage tancurile trimise în Ucraina. Iar cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că UE va discuta noi sancţiuni împotriva Moscovei, la următorul summit.

"Am spus clar în luna martie, că în cazul escaladării situaţiei, vor fi discutate sancţiuni suplimentare", a declarat Angela Merkel.
 
Şi Organizaţia Naţiunilor Unite s-a declarat alarmată în urma celor mai recente evenimente din fosta republică sovietică.
 
"Comunitatea internaţională nu trebuie să permită escaladarea în continuare a situaţiei", a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Stephanie Dujarric. 

La rândul său, NATO afirmă că peste o mie de soldaţi ruşi luptă pe teritoriul ucrainean.

"Imaginile din satelit publicate astăzi oferă dovezi suplimentare, potrivit cărora soldaţi ruşi echipaţi cu armament greu sofisticat operează pe teritoriul suveran al Ucrainei", a declarat şeful centrului de gestionare a crizelor al NATO, Nico Tak. 

Tot drept reacţie la situaţia din sud-estul Ucrainei, principalele burse de la Moscova au avut cele mai mari căderi din ultima lună. Indicele RTS, unul dintre cele mai importante din Rusia, a scăzut chiar cu până la 3,6 la sută. Iar rubla s-a depreciat în raport cu principalele valute de referinţă. Şi pe pieţele internaţionale au fost înregistrate pierderi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu