"Mica Veneţie" de la Soroca. O porţiune de drum din localitate, inundată după fiecare ploaie

Embed:

O porţiune de drum din oraşul Soroca se transformă după fiecare ploaie într-o mică Veneţie. Doar că spre deosebire de renumita atracţie turistică din Italia, apa şi noroiul care se menţin luni întregi pe strada Florilor le-a transformat viaţa locatarilor într-un adevărat calvar. În zonă nu există canale pluviale, iar din cauza umezelii permanente, locuinţele oamenilor au început să se distrugă.

Casa Aureliei Borodin se află la marginea băltoacei. Femeia spune că pereţii sunt plini de mucegai şi au prins fisuri.

"Se duce geamul, iată s-a înclinat. Ele nu se închid. Iată uitaţi-vă geamurile sunt deschise, ele nu se închid. Deatâta că s-au înclinat anume de la apa asta, de la udeală, care nu se scurge. Iată peretele ista, este pericol să se prăbuşească", a spus proprietara casei, Aurelia Borodin.

O altă localnică se plânge că din cauza umezelii face în fiecare an reparaţie în casă.

"- Apa din drum toată vine aici în casă la mine. Şi la vecină.
- Podeaua s-a lăsat văd că.
- S-a lăsat desigur. S-a lăsat şi peretele a crăpat de afară".

Pentru a ajunge cu încălţămintea curată în oraş, majoritatea oamenilor nu se despart de cizmele de cauciuc, iar unii, fac exerciţii de acrobaţie.

"Apa a fost până sub zid încoace. Iată nu-i chip de mers iată aşa.
- Şi cum vă descurcaţi, cum mergeţi când plouă tare?
- Ne încălţăm în caloşi, pe zid mergem".

Majoritatea celor care locuiesc pe această stradă sunt pensionari.

Oamenii se plâng că mai bine de 10 ani nu pot scăpa de inundaţiile provocate de ploi. De mai multe ori s-au adresat după ajutor autorităţilor, Primăria, însă, în tot acest timp, i-a hrănit cu promisiuni. Solicitat să comenteze această situaţie, edilul din Soroca, Lilia Pilipeţchi, a pasat responsabilitatea pe umerii adjunctului său, Valeriu Ghimpu. Cel din urmă susţine că a aflat despre problema acestor oameni din postările de pe reţelele de socializare.

"Este apă de ploaie care se scurge de pe o stradă care se află mai la deal. Avem şi o soluţie. Când se va încălzi şi va începe să funcţioneze fabrica de asfalt, vom încerca să reparăm această porţiune, pentru ca apa să nu ajungă acolo", a menţionat viceprimarul oraşului Soroca, Valeriu Ghimpu. 

În zona inundată de pe strada Florilor din oraşul Soroca sunt 10 gospodării.

loading...

Lasă un comentariu