Membrii grupului parlamentar PRO MOLDOVA din Rezina sunt ameninţaţi şi şantajaţi

(09:57) Andrian Candu: Grupul parlamentar PRO MOLDOVA va face astăzi câteva demersuri în Parlament. Primul este despre coronavirus care este aproape de Moldova. Ne interesează acţiunile şi măsurile intreprinse de autorităţile noastre. 

Al doilea demers este o invitaţie legată de tarife şi energia termică după ce locuitorii Chişinăului s-au trezit cu sume exorbitante în luna ianuarie.

(09:50) Eleonora Graur: Colegii mei din Rezina sunt supuşi unor presiuni. Mai ales echipa locală pe care o conduc. Membrii organizaţiei locale care au dorit să mă urmeze şi s-au retras din PDM. Colegii din Rezina au făcut acest pas benevol. Imediat după acest pas a început un atac asupra lor cu ameninţări şi şantaj la fiecare membru în parte. Timp de o săptămână, zi de zi, aceştia sunt intimidaţi pentru a renunţa la Pro Moldova. Îi amieninţă că îi dau afară de la lucru şi le sunt ameninţaţi membrii familiilor. Aceştia s-au trezit la miez de noapte cu ameninţări la poartă şi uşă. 

Aşa ceva este ieşit din comun. Aceste acţiuni îmi par desprinse din vremurile criminale. Şi eu am fost şantajată ca să revin înapoi în PDM. După aceste ameninţări sunt şi mai fermă ca să urmez calea pe care am ales-o. Noi suntem pe calea cea dreapătă. 

Vă rog să încetaţi intimiderăle asupra echipei teritoriale din Rezina. Lăsaţi oamenii să aleagă singuri. Cu presiune şi şantaj nu veţi putea face o echipă. În caz că nu vă opriţi, eu voi ieşi din nou şi voi da nume concrete şi voi zice cum indimidaţi şi vom depune cerere.

Facem un apel către corpul diplomatic acreditat la Chişinău să ia act de aceste informaţii şi potrivit competenţelor funcţionale şi a cutumelor diplomatice să intervină pe lângă factorii de decizie a PDM să înceteze presiunile faţă de membrii simplii din teritoriu doar pentru simplul fapt că au altă viziune decât conducerea partidului. 

Vreau să mă adresez direct colegilor din raionul Rezina. Dragi colegi, eu am fost întodeauna alături de voi şi la fel rămân alături, nu vă lăsaţi indimidaţi, iar noi vom folosi toate căile legale pentru a vă proteja de acest dezmăţ aşa zis democrat care are loc zilele acestea în raionul Rezina.

(09:50) Grupul parlamentar PRO MOLDOVA au venit în faţa presei de la tribuna Parlamentului. 

loading...

Lasă un comentariu