Marea Britanie a primit un ULTIMATUM din partea UE, pentru BREXIT

Problema Brexit-ului rămâne a fi unul dintre cele mai abordate subiecte în cadrul discuțiilor UE. Oficialii europeni nu par a fi încântați de anumite condiții ale Marii Britanii, anume din acest motiv își doresc să primească o garanție post-BREXIT în cinci zile. 

Michel Barnier, negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, pune presiune asupra Marii Britanii pentru a stabili în cinci zile "factura sa pentru ieşirea" din Blocul comunitar şi soarta după Brexit a cetăţenilor europeni ce locuiesc în statul britanic. 

Tensiunea în negocierile pentru Brexit s-au accentuat în ultima perioadă.

Recent, ministrul britanic de Externe, Boris Johnson le-a transmis liderilor europeni „să-şi ia gândul" de la sumele cerute Marii Britanii ca notă de plată pentru Brexit, asta după ce negociatorul-şef din partea Parlamentului European pentru Brexit, Guy Verhofstadt, a avertizat că oferta premierului britanic Theresa May privind drepturile cetăţenilor Uniunii Europene este „incompletă şi incorectă", scrie gândul.info 

Michel Barnier a ridiculizat de asemenea solicitarea lui Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, ce a declarat că sumele pe care UE le propune par să fie exorbitante şi ar solicita ca Bruxelles-ul să nu mai spere la plata acestora din partea Marii Britanii.

Boris Johnson le transmite liderilor UE „să-şi ia gândul" de la sumele cerute Marii Britanii pentru Brexit, căci sunt exorbitante.

În cadrul unei şedinţe în Parlamentul de la Londra, ministrul a declarat că „sumele pe care (UE) le propune pare să fie exorbitante şi cred că expresia adecvată este să-şi ia gândul de la asta", potrivit site-ului Business Insider.
 
Întrebat în legătură cu posibilitatea ca negocierile între UE şi Marea Britanie să nu ducă la semnarea unui acord, Johnson a răspuns că „nu există niciun plan pentru lipsa unui acord, pentru că vom avea un acord grozav".
 
Afirmaţia lui Johnson pare să intre în contradicţie cu declaraţiile anterioare în acest sens făcute de premierul Theresa May şi ministrul pentru Brexit, David Davis, care au spus că „lipsa unui acord este mai bună decât un acord prost".
 
Cea de-a doua rundă a negocierilor se vor derula lunea următoarea, aducându-l pe Barnier faţă în faţă cu David Davis, ministrul britanic pentru Brexit.
 
Negocierile privind Brexit trebuie încheiate până la 30 martie 2019, iar UE „nu va susţine extinderea acestui termen, pentru că ar necesita organizarea de alegeri europene în Marea Britanie în 2019, un fapt de neconceput", a declarat Guy Verhofstadt.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu