"Lipsa unui preşedinte ales nu este cea mai mare problemă a Moldovei"

Embed:

Lipsa unui preşedinte ales nu este cea mai mare problemă a Moldovei, iar percepţia că toate relele ne vin de aici este una greşită. Constatarea aparţine invitaţilor unei Ediţii Speciale de la Publika TV. Cu toate acestea, analiştii spun că termenul de alegere a şefului statului a fost cu mult depăşit.

"Din păcate, inclusiv şi noi mass-media şi noi comentatorii politici am creat această percepţie în societate că, toate relele noastre se trag de la nealegerea preşedintelui. Mie foarte mult mi-a plăcut o frază pe care a rostit-o primul ministru Filat în timpul întâlnirii cu noi. El recunoşte acest lucru şi spune: dacă la cineva vaca nu se mulge, păi vina e faptul că nu am putut să alegem preşedintele şi e cu adevărat aşa este, a menţionat directorul Centrulul de Cercetări Strategice şi Consultanţă Politică, Anatol Ţăranu.

"Cei care au ieşit în stradă atât de tare erau revoltaţi pe nealegrea preşedintelui? Erau revoltaţi pe anumite probleme personale, sociale pe care le are fiecare şi care nu se rezolvă atât de uşor", a specificat doctorul în drept , conferenţiar universitar Veaceslav Zaporojan.

Pe de altă parte, unii invitaţi cred că indignarea societăţii în problema alegerii preşedintelui este justificată.

"Da, domnilor, guvernaţi, însă este Constituţia, sunt legile şi noi vă delegăm această putere. E puterea poporului, asta nu înseamnă să faceţi ce vreţi. Şi dacă revenim la Constituţie, Constituţia stipulează clar în ce termeni trebuie să fie ales preşedintele", a conchis politologul Pavel Midrigan.

Între timp, liderii Alianţei de Guvernare continuă discuţiile privind modificarea Legii Supreme şi organizarea unui referendum constituţional.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu