În cel mult două săptămâni, va trebui anunţată data alegerilor anticipate în Polonia

Embed:

Viaţa politică a Poloniei traversează momente dificile după moartea preşedintelui şi a mai multor oficiali de la conducerea ţării. Polonia va organiza alegeri prezidentiale anticipate.

Premierul polonez Donald Tusk a convocat, după tragedie, şedinţa de urgenţă a guvernului de la Varşovia, care a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor. Preşedintele Camerei Inferioare a Parlamentului, Bronislaw Komorowski, asigură de astăzi interimatul pentru prima funcţie în stat.

Potrivit Constituţiei, data alegerilor anticipate va trebui anunţată în cel mult două săptămâni, iar alegerile vor avea loc în următoarele două luni. În Polonia ar fi trebuit să fie alegeri prezidenţiale anul acesta, dar în toamnă. Kaczynski se pregătea să candideze pentru un alt mandat prezidenţial de cinci ani, dar sondajele de opinie arătau că ar fi pierdut alegerile în faţa contracandidatului său, Bronislaw Komorowski, cel ales astăzi preşedinte interimar. Komorowski este desemnat candidatul oficial al partidului de guvernământ la alegeri.

Lasă un comentariu