Igor Șarov a participat la cel de al V-lea Forum Global pentru Dialog Intercultural de la Baku

Secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a participat la cel de al V-lea Forum Global pentru Dialog Intercultural care a inclus o ședință de nivel înalt a șefilor mai multor organizații internaționale și Ședința Ministerială la Baku, Republica Azerbaijan.

Evenimentul a fost organizat în scopul fortificării parteneriatelor între organizațiile internaționale de profil politic, economic, financiar, militar și social.

Forumul a fost organizat sub patronajul președintelui Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, în cooperare cu: UNESCO; Alianța Civilizațiilor ONU; Organizația Mondială a Turismului (OMC);  Consiliul Europei etc. 

În cadrul celui de al V-lea Forum Global pentru Dialog Intercultural au fost discutate aspecte ce țin de rolul dialogului intercultural pentru edificarea unei societăți contemporane bazate pe solidaritate, prevenirea discriminării și a conflictelor violente. Factorii de decizie din statele participante, de comun cu organizațiile internaționale, au elaborat propuneri pentru un plan de acțiuni în scopul mobilizării și utilizării dialogului intercultural în vederea asigurării dezvoltării societăților democratice și sustenabile.

Totodată, în cadrul vizitei în Republica Azerbaidjan, secretarul general de stat Igor Șarov a avut întrevederi bilaterale cu: prim-viceministrul Educației, Științei, Culturii și Sportului din Georgia, Mikheil Giorgadze; viceministrul Culturii al Republicii Azerbaidjan, Mammedaliyeva Sevda Yusuf Gizi; subsecretarul de stat al Ministerului Culturii și Identității Naționale al României, Irina Sanda Marin Cajal. În cadrul discuțiilor, au fost abordate diverse aspecte ale cooperării bilaterale, care vizează nemijlocit dialogul intercultural. Totodată, oficialii au vorbit despre oportunitatea inițierii unor noi proiecte culturale și educaționale comune.

În context, Igor Șarov a apreciat înalt relaţiile bilaterale dintre Moldova şi România, Azerbaijan şi Georgia, bazate pe prietenie şi cooperare reciproc avantajoasă, exprimându-și în mod deosebit gratitudinea pentru asistenţa oferită țării noastre de către România de-a lungul anilor, în special în domeniile educație și culturii.

Forumul a reunit reprezentanți din 104 țări și 37 organizații internaționale, printre care se numără șefi de guverne, miniștri, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, ambasadori, experți, jurnaliști etc.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu