Gazprom ar putea reduce preţul gazului pentru Moldova

(UPDATE 21.10) Consultările reprezentanţilor S.A. "Moldovagaz" cu Gazprom vor continua şi mâine. Potrivit unor informaţii, aceştia au convenit deja asupra micşorării preţului la gazul livrat în Republica Moldova.

(14.02) Conducerea Moldovagaz a fost chemată azi, 20 octombrie, la Moscova, într-o şedinţă de urgenţă organizată la iniţiativa Gazprom.

Surse din cadrul S.A. „Moldovagaz” au declarat pentru Publika.md că şedinţa fost convocată ca urmare a întrevederii pe care premierul moldovean Vlad Filat a avut-o cu prim-ministrul rus Vladimir Putin.

Potrivit informaţiilor, în cadrul întâlnirilor de azi se va pune în discuţie posibilitatea reducerii preţului gazului livrat în Republica Moldova şi condiţiile unui nou contract.

Amintim că Vlad Filat a avut zilele trecute o întrevedere între patru ochi cu Vladimir Putin la Sankt-Petersburg. Cei doi au abordat subiecte ce ţin exportul de vinuri moldoveneşti în Rusia, politica investiţională, moldovenii care muncesc în această ţară, dar şi aprovizionarea Moldovei cu gaze naturale. Vlad Filat a solicitat încheierea unui contract pentru un termen de cinci ani, care ar lua în calcul şi o posibilă diminuare a tarifului la acest produs energetic important”.

Precizăm că contractul semnat de S.A. “Moldovagaz”, în 2006, cu Gazprom expiră în acest an.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu