(FOTO) Igor Corman, la parcul Tracom: Semnarea Acordului de Asociere va oferi producătorilor acces liber pe piaţa UE

Embed:

Semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană va oferi producătorilor moldoveni acces liber pe piaţa UE, dar şi posibilitatea de a majora exporturile în spaţiul comunitar. O spune preşedintele Parlamentului, Igor Corman, care a vizitat astăzi parcul industrial Tracom.

20 la sută din producţia companiilor care activează în parcul industrial Tracom ajunge în ţările europene. Agenţii economici speră însă că odată cu semnarea acordului de asociere vor beneficia de noi oportunităţi.

"Asteptările de noi depind. Dacă o să ne străduim şi o să dăm un produs calitativ la un preţ accesibil, piaţa ne aşteaptă, piaţa europeană. La noi pe piaţă preţurile sunt mult mai joase decât cele europene. La aceeaşi calitate, noi putem da pieţei europene o marfă mult mai redusă în preţ", a declarat Corman.

Directorul Parcului industrial, Igor Vrabie, prognozează o creştere a capacităţilor de producţie a întreprinderilor.

"Vânzările din toată activitatea rezidenţilor vor atinge cifra de un miliard de lei anual. Actualmente avem 500 de locuri de muncă create, iar cifra spre care tindem e de 2000 de oameni angajaţi pe această platformă", a menţionat directorul general al parcului industrial "Tracom".

Şeful Legislativului este convins că după semnarea Acordului de Asociere, oportunităţile pentru companiile moldoveneşti vor creşte considerabil: "Datele independente ale experţilor arată că exporturile pe piaţa UE cu 16 %, PIB al RM va creşte cu 5,4 %. Sunt oportunităţi noi care se deschid la capitolul atragerea investiţiilor şi la capitolul accesării fondurilor europene."

Acordul de Asociere va fi semnat vineri la Bruxelles. Şeful legislativului va propune ratificarea documentului în Parlament, săptămâna viitoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu