Fisker a anunţat un recall pentru unităţile Karma

La doar o lună de la debutul pe piaţă, Fisker a anunţat un recall pentru Karma. Modelul prezintă un risc de incendiu la nivelul bateriei, montarea unor cleme la nivelul sistemului intern de răcire a bateriei fiind defectuoasă. Cei de la Fisker le cer celor 239 de proprietari de Karma să revină la dealer pentru verificări, în urma cărora vor fi înlocuite piesele defecte. Cei de la Fisker vroiau să vândă 12.500 de unităţi pe an, valoarea reprezentând doar modelul Karma, scrie automarket.ro.

Iniţial, cei de la Fisker vroiau să construiască 7.000 de unităţi în 2011, dar creşterea lentă a producţiei conform planurilor interne nu a decurs aşa cum trebuie, fiind livrat un număr mic de unităţi.Fisker Karma este un hibrid de performanţă care poate fi încărcat de la priză.

Karma are două motoare electrice de 201 CP alimentate de un acumulator Litiu-Ion şi un propulsor Ecotec de 2.0 litri cu injecţie directă şi supraalimentare cu un turbocompresor. Motorul cu ardere internă dezvoltă 260 CP şi poate să "joace" şi rolul de generator pentru alimentarea motoarelor electrice şi încărcarea bateriei. Fisker Karma doreşte să fie primul model hibrid de lux care poate fi încărcat de la priză.

La finele anului 2012, Fisker va lansa un nou model, cu numele de cod Project Nina, care va fie echipat cu un motor de origine BMW şi un tren de propulsie hibrid de la Fisker. Noul model se va lupta în segmentul premium al clasei medii şi va fi un rival al lui BMW Seria 3 F30. Cei de la Fisker vor oferi trei versiuni de caroserie, iar preţul celui mai ieftin model va fi de aproximativ 50.000 de dolari pe piaţa din SUA.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu