Festivalul de Film de la Veneţia a fost deschis cu ecranizarea peliculei "The Reluctant Fundamentalist"

Embed:

S-a ridicat cortina pentru cel mai vechi festival de film din lume, cel de la Veneţia. Cea de-a 69 ediţie a fost deschisă cu o ceremonie şi cu ecranizarea peliculei "The Reluctant Fundamentalist". Anul acesta, festivalul împlineşte 80 de ani, fiind organizat pentru prima dată, în 1932. Criticii promit o ediţie plină de suprize şi recorduri.

"Declar deschisă a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia. Vizionare plăcută!" a menţionat actriţa kasia Smutniak.

Fimul care a inaugurat evenimentul a fost thriller-ul politic al regizoarei indiene Mira Nair "The Reluctant Fundamentalist", prezentat în afara competiţiei.

Festivalul se anunţă a fi unul deosebit. Primul record a fost deja stabilit de filmul japonezului Kiyoshi Kurosawa, "Penance", proiectat pentru jurnalişti. Acesta durează cinci ore. Totodată, urmează să fie prezentat filmul "O Gebo e a Sombra", în cadrul competiţiei, care este a 59-a producţie a regizorului portughez Manoel de Oliveira, în vârstă de 103 ani. Filmul a fost realizat la 80 de ani de la prima sa operă. La Venetia va fi proiectată şi prima producţie în regia unei femei din Arabia Saudită, care este şi prima peliculă filmată în intregime în această ţară. Totodată, va fi proiectat, în premieră, un film realizat în Nepal.

"Mostra del cinema", cum i se spune festivalului în Italia, împlineşte anul acesta 80 de ani, dar 11 ediţii nu au putut fi organizate, din cauza celui de al Doilea Război Mondial. Juriul este condus de regizorul american Michael Mann. Dintre vedetele internaţionale şi-au confirmat prezenţa Monica Bellucci, Keira Knightley, Jude Law, Ryan Gosling, Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman. Leul de Aur omagial, pentru întreaga carieră, îi va fi acordat regizorului italian Francesco Rosi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu