FĂRĂ SOLUŢII PENTRU SINISTRAŢI: În cazul Otaci, Maia Sandu a făcut doar promisiuni

Embed:
Premierul Maia Sandu şi-a mai călcat o promisiune: cea făcută sinistraţilor de la Otaci care au rămas fără acoperiş deasupra capului de aproape o lună. Prim-ministrul a tot amânat o decizie legată de sumele acordate ca ajutor. Sandu a declarat că o comisie specială a fost azi la Otaci, pentru a stabili împreună cu sinistraţii valoarea prejudiciului.

"Astăzi se discută cu toţi beneficiarii pe calculele care au fost făcute să se cunoască reacţia oamenilor, dacă oamenii consideră că au fost corect estimate aceste cifre", a spus premierul, Maia Sandu. 

Primarul oraşului Otaci o contrazice şi susţine că niciun reprezentant al Guvernului nu a trecut prin localitate. Vasile Traghira ne-a declarat că ultima întâlnire cu reprezentanţii executivului a avut loc vineri, 5 iulie şi că discuţiile nu au dus la niciun rezultat. Asta pentru că Guvernul Maiei Sandu se pare că s-a zgârcit şi a stabilit o sumă prea mică pentru locuinţele oamenilor.

"Nu a fost astăzi nimeni la noi. Vineri a fost o comisie, reprezentanţii ministerului Economiei, experţi, evaluatori, au propus o sumă pentru metru pătrat, care nu a fost acceptată de comisia noastră, pentru că este vorba despre centrul oraşului...", a spus premierul, Maia Sandu. 


Aşa că luarea unei decizii privind acordarea ajutorului pentru victime a fost amânată pentru a treia oară. Şi pentru că e foarte uşor să faci promisiuni, Maia Sandu a mai făcut una: de această dată, premierul a spus că marţi, 9 iulie, victimele de la Otaci vor afla câţi bani vor primi de la stat pentru a-şi cumpăra locuinţe. Primarul Vasile Traghira o contrazice din nou: edilul spune că marţi abia va ajunge pe masa Guvernului solicitarea finală a locatarilor blocului prăbuşit, iar un răspuns în acest sens ar urma să fie dat de autorităţi vineri.

Sinistraţii celor două blocuri de locuinţe avariate din Otaci stau cazaţi la rude şi în căminul liceului din oraş. Premierul Maia Sandu dădea asigurări că până pe 5 iulie va fi stabilită suma ajutorului financiar.

"Vreau să vă comunic că data de 5 iulie este termenul limită de evaluare a necesitaților oamenilor care au rămas fără locuinţe şi imediat după asta o să examinăm alocarea sprijinului financiar pentru aceşti oameni", a spus premierul, Maia Sandu. 


Acest termen nu a fost însă respectat. Victimele s-au plâns de mai multe ori că ajutorul din partea autorităţilor întârzie sau nu este pe măsura aşteptărilor. Ministrul de interne, Andrei Năstase, se afla la teatru în timp ce autorităţile locale depuneau eforturi pentru a-i evacua pe oameni din blocul avariat. Năstase nu a fost niciodată pe teren să vadă care este situaţia. Iar premierul Maia Sandu a mers la Otaci, la aproape o săptămână de la prăbuşirea blocului. Deşi zeci de familii de la Otaci au rămas fără adăpost, iar subiectul a fost în atenţia opiniei publice zile la rând, Guvernul condus de Maia Sandu s-a reunit de câteva ori în şedinţe dar nu pentru a găsi soluţii pentru sinistraţi, ci pentru a demite conducerile mai multor instituţii din ţară.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu