Doi verișori din satul Suric sunt contracandidaţi la alegerile din 5 iunie

Embed:

Lupta electorală se duce nu doar între partide, ci şi între rude. Astfel, în satul Suric, raionul Cimişlia, fotoliul de primar este râvnit de doi verişori. Rudele spun că au fost şocate de decizia celor doi de a candida la alegerile locale din 5 iunie. Cu toate acestea, fiecare concurent electoral luptă aprig pentru a-i convinge pe cei peste 600 de alegători din sat că el este cel mai bun gospodar din sat.

Actualul primar, Alexandru Ghenciu, şi verişorul său Efim Ghenciu reprezintă două partide parlamentare. Ambii şi-au cerut reciproc să se retragă din cursa electorală.

"Noi aici despărţim neamurile în două cum s-ar spune. Dumnealui a spus ca să cedez, da ştiţi una mi-a fost dureros, atunci când mi-a spus că îţi ajung opt ani", declară Alexandru Ghenciu, candidat pentru funcția de primar.

Rudele spun că nu prea aprobă decizia celor doi verişori. Aceștia , însă nu uită să-şi sprijine şi alte rude. "În listele la consilier am şi cumătri, şi prieteni, veri nu am", menționează Alexandru Ghenciu, candidat PLDM.

Potrivit lui Efim Ghenciu, candidat PL, în listele pentru consilieri candidiază vecinul acestuia, rude din partea soţiei și prieteni.

În satul Suric, peste 70 la sută din localnici poartă numele Ghenciu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu