"Dodon îi pregăteşte lui Bodiu funcţia de viceprimar, ca să se pună bine pe lângă Filat"

Victor Bodiu are toate şansele să devină viceprimar de Chişinău, în caz că nu va obţine majoritate de voturi la scrutinul din 5 iunie. Candidatul PCRM la fotoliul de primar al Capitalei, Igor Dodon, susţine că dacă va câştiga alegerile locale, fapt de care este sigur, nu este exclus să-i propună candidatului PLDM funcţia de viceprimar. Scopul? Pentru a putea ajunge la un compromis cu Guvernul lui Filat. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu acordat publicaţiei "Komsomolskaia Pravda".

Dodon susţine că nu intenţionează să ducă o luptă "pe viaţă şi pe moarte" cu oponenţii de la guvernare, ci ajungă la o colaborare constructivă cu Alianţa. „Nu văd prea multe motive de conflict între Primăria Chişinău şi Guvern", a  explicat candidatul PCRM. Totuşi, ca să-i reuşească acest lucru, i-ar putea propune lui Bodiu fotoliul de viceprimar, ca acesta ulterior să pună un cuvânt bun pe lângă Filat.

"Şi pentru PD se va găsi loc structurile Primăriei", a menţionat fostul ministru al Economiei. Condiţia principală va fi ca democraţii să aibă dorinţa de a munci pentru Capitală.

"Chiar dacă vom avea mai mult de 50% în Consiliul Municipal, nu excludem posibilitatea de a forma o coaliţie largă, cu PLDM şi PD", a punctat Dodon.

Acesta a sugerat că Guvernele se schimbă, puterea se schimbă, deci, nu trebuie să fim chiar atât de receptivi la mutaţiile externe.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu