Doar şase miniştri şi-au făcut publice averile. Unii au acţiuni în cadrul societăţilor comerciale, alţii deţin conturi bancare peste hotare

Embed:

Miniştrii nu se grăbesc să-şi depună declaraţiile de venit deşi au mai rămas trei zile până la expirarea termenului limită. Doar şase miniştri din cei 16 şi-au făcut publice averile.

Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a obţinut din salariu anul trecut, împreună cu soţia, peste 282 de mii de lei. El a mai declarat că deţine două terenuri şi o casă în Chişinău evaluată la aproape două milioane de lei. Oficialul deţine un automobil Renault Laguna din 1996. De asemenea Lazăr are acţiuni în cadrul a două societăţi comerciale.

Ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, a acumulat peste 224 de mii de lei din salariu. El a obţinut 2150 de lei din vânzarea unei arme. Oleg Efrim mai are o vilă în satul Corneşti, Ungheni, un apartament în capitală de 92 de metri pătraţi, valoarea acestui fiind estimată la 586 de mii de lei şi o maşină Tayota Prado din 2007 în valoare de aproape 290 de mii de lei. Potrivit datelor prezentate, ministrul Justiţiei are acţiuni în cadrul mai multor societăţi comerciale.

Şeful de la Educaţie, Maia Sandu, a încasat venituri din salariu în sumă de 153 de mii de lei. Ministrul Educaţiei, deţine un apartament în Capitală de 74 de metri pătraţi, evaluat la 440 de mii de lei, dar şi o maşină Toyota RAV 4 estimată la 170 de mii de lei. Oficialul mai deţine două conturi bancare deschise peste hotare.

Un alt ministru care şi-a prezentat averile este cel al Construcţiilor. Marcel Răducan a declarat că a obţinut peste 417 mii de lei din salariu şi alte opt mii din activitate ştiinţifică. Potrivit declaraţiei, ministrul a mai primit aproape 1800 de lei din darea în arendă a unui teren agricol. Acesta mai deţine 5 terenuri extravilane, dar şi acţiuni la trei societăţi comericale.

Ministrul Tehnologiei, Pavel Filip, a acumulat împreună cu soţia peste 138 de mii de lei din salariu. Oficialul deţine mai multe terenuri extravilane în satul Pănăşeşti din raionul Străşeni. Potrivit declaraţiei pe venit, Pavel Filip mai are în proprietate două case de locuit, una în satul Pănăşeşti, raionul Străşeni şi alta în Capitală, dar şi un garaj. De asemenea, acesta mai are o maşină de marca BMW 325, evaluată la 30 de mii de lei, trei conturi bancare, dar şi acţiuni la o societate comercială.

Ministrul Culturii şi-a prezentat veniturile obţinute doar din salariul pentru funcţia de consilier prezidenţial. Potrivit documentului, Monica Babuc a încasat venituri de 115 mii de lei. Oficialul mai deţine un apartament în Capitală de 31 de metri pătraţi evaluat la 234 de mii de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu