diagnosticat cu comoţie cerebrală În ce STAREA LUI RADU MÂŢU ESTE STABILĂ

Portarul lui Milsami, Radu Mâţu este internat la la Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie din Capitală. El şi-a revenit şi a vorbit despre clipele de groază prin care a trecut după ce a fost lovit la cap de atacantul Daciei, Vadim Cemîrtan în timpul meciului din semifinalele Cupei Moldovei.

"Colegii mi-au spus că mi-am pierdut cunoştinţa vreo 30-40 de secunde. Nu ţin minte tot. După ce mi-am revenit eram în stare de şoc în ambulanţă. Totuşi, mi s-a întâmplat pentru prima dată în carieră. Ulterior, m-am bucurat că echipa s-a calificat în finală, iar eu mă simt mai bine", a spus portarul Radu Mîțu. 

Jucătorul formației din Orhei  a fost diagnosticat cu comoţie cerebrală și va rămâne în spital cel puţin încă o săptămână. Medicii spun că viaţa lui este în afara oricărui pericol.

"Se presupunea la început un diagnostic mai grav. După ce am făcut examinările în mod urgent chiar noaptea s-a constatat că are doar o comoţie cerebrală. Această este cea mai uşoară formă a traumatismului cranio-cerebral. El şi-a revenit, e conştient şi chiar foarte activ. Va avea nevoie totuși de 3-4 săptămâni de recuperare. Ar putea fi rezervă în caz de urgenţă, dar mai bine să-şi revină complet pentru ca pe viitor să ajungă la forma cea mai bună", a precizat directorul general al Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie, Grigore Zapuhlîh.

Mâţu a fost vizitat la spital de colegii de la Milsami. Aceştia cer o pedepasă dură pentru Vadim Cemîrtan, cel care l-a accidentat pe goalkeeper-ul campioanei Moldovei.

"I-am adus câte ceva de mâncare. Am vrut să aflăm despre starea sa, dar nu am dorit să-l deranjăm. Totuşi, are nevoie de linişte", a zis jucătorul lui Milsami, Serghei Melnic.

"L-am încurajat. I-am spus că îi vom aduce Cupa. În principiu, am văzut că are dispoziţie bună, chiar dacă a avut de suferit. Cât ține de Cemîrtan, putea distruge viaţa unui om. Cred că el trebuie să fie pedepsit cât mai dur, pentru că a făcut un gest deloc omenesc", a mărturisit coechipierul lui Mâțu, Artiom Rahmanov. 

Portarul lui Milsami spune că nu a fost contactat de Cemîrtan după incidentul de marţi:

"Deja rămâne la discreţia lui. Dacă va dori va suna, dacă nu, atunci nu. Oricum, nu cred că va schimba ceva acest sunet."

Clipele de coşmar pentru Mâţu au avut loc în minutul 74 al meciului dintre Milsami şi Dacia. Vadim Cemârtan a încercat să ajungă la balon, însa l-a lovit cu piciorul în cap pe Mâţu.

Portarul a fost dus la spital cu ambulanţa, iar meciul a fost întrerupt circa zece minute.

Lasă un comentariu