Diacov: PD nu are ministere cu o situaţie catastrofală, iar PLDM a procedat corect când şi-a schimbat miniştrii

Preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, salută remanierile guvernamentale făcute de către PLDM. Pe de altă parte, democratul susţine, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, că în ministerele deţinute de PD nu există situaţii catastrofale, deşi fiecare sector poate fi mai eficient. Totodată, Diacov spune că remanierile trebuiesc discutate în AIE pentru a se evita surprizele şi a nu admite o competiţie în interiorul Alianţei. 

"Nu dorim să fie o competiţie între PLDM și PD. Poate altcineva dorește să existe competiție, îndemnându-ne să facem și noi remanieri. Trebuie să fim priviți toți ca o singură echipă. Orice schimbare trebuie să se înscrie în dinamica și psihologia comună a echipei. Cred că PLDM-ul a făcut corect că a făcut schimbări la Educație și Interne pentru că aceste ministere aveau nevoie de schimbări pentru că aveau mari probleme", a declarat Diacov.

De asemenea, preşedintele de onoare al PD a lăsat să se înţeleagă că este loc de şi mai bine în ministerele conduse de reprezentanţi ai PD, însă a evitat să facă precizări. 

"Noi, cei din PD, nu avem ministere în care să fie o situație catastrofală. Dar, în principiu, ne gândim cum să facem să fie mai bine la fel ca şi colegii din AIE. Există nemulțumiri și a fi puțin nemulțumit este un lucru foarte sănătos. Nu vă putem însă spune deocamdată care va fi decizia. Fiecare sector poate fi mai eficient, îmbunătățit. Problema este că, dacă dorești să schimbi pe cineva, trebuie să ai la dispoziție altul mai bun… În orice caz, trebuie să discutăm despre acest lucru cu colegii de Alianță, cu premierul, fiindcă nu trebuie să facem surprize unul altuia. Răspunsul n-ar trebuie să ducă la o competiție în care fiecare ar face așa ca toată lumea să rămână cu gura căscată", conchide Dumitru Diacov. 

Publika.md aminteşte că, acum o lună, doi miniştri ai PLDM au fost înlocuiţi, după ce au depus cererea de demisie. Este vorba despre ministrul de Interne, Alexei Roibu, şi cel al Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi. În locul acestora au fost numiţi Dorin Recean şi, respectiv, Maia Sandu.

Anterior, preşedintele PD, Marian Lupu, a declarat că îi va prezenta premierului Vlad Filat lista cu remanieri în cel mai apropiat timp. Lupu a precizat, atunci, că aşteaptă şi din partea lui Filat o listă cu numele persoanelor înaintate de PLDM ce nu îşi au locul în fotoliile pe care le ocupă şi urmează a fi înlocuite. Pe de altă parte, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, nu împărtăşeşte opinia colegului de Alianţă şi nu vede necesitatea remanierilor în Guvern.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu