Despre ineficienţa guvernării, lipsa voinţei politice şi interesele materiale ale politicienilor

Embed:

Guvernarea nu are voinţă politică pentru a-şi eficientiza activitatea. Iar ceea ce împărtăşesc cu adevărat partidele sunt interesele materiale. De această părere sunt invitaţii în emisiunea Fabrika.

În opinia lui Viorel Melnic, membru al executivului politic al Partidului Socialiştilor, cetăţenilor li se prezintă acum o voinţă politică falsă: “O pseudovoinţă, e vorba mai mult de interese materiale. Voinţa politică trebuie să vină odată cu stabilirea unor principii clare pentru fiecare. La orice pas greşit, sunt consecinţele respective. Şi atunci se formează mentalitatea, inclusiv şi voinţa”.

Ideea cu interesele materiale este susţinută şi de Victor Ciobanu, comentatorul politic al ziarului "Argumenti i Fakti". “În situaţia actuală, nu văd cum ar renunţa actorii la propriile scheme de care profită”, a subliniat acesta.

Aceeaşi opinie este împărtăşită şi de comentatorul Victor Gurău: “În condiţiile actuale, când mai avem de valorificat circa 1.800.000 de euro promise de UE, voinţa politică nu are de unde apărea, deoarece există prea multe interese şi bani de valorificat. Nu există factori şi premise pentru ca actuala guvernare să aibă capacitatea”.

Iar preşedintele Centrului de Iniţiativă şi Monitorizare a Autorităţilor Publice, Ion Dron, consideră că doar voinţa politică, chiar dacă ar exista, nu este de ajuns: “Mai este nevoie şi de oameni de calitate, de polticieni valabili, ca această guvernare să ne demonstreze profesionalism, responsabilitate şi compasiune faţă de cetăţeni şi faţă de societate, căreia i se dă foarte puţin în raport cu ceea ce merită”.

Mai optimist se arată analistul politic Igor Boţan, care speră ca reformele să se desfăşoare, acum, în regim accelerat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu