Dedeman ar putea să-și revadă poziția şi va rămâne în Republica Moldova

Embed:

Investiţiile de peste 20 milioane de euro făcute în Moldova de către grupul românesc Dedeman nu vor fi pierdute.

Asigurările vin din partea ministrului Economiei, Octavian Calmâc, care spune că autorităţile statului fac tot posibilul pentru păstrarea şi derularea proiectului investiţional. 

"La nivel național, Dedeman-ul a obținut toată informația necesară, toată convingerea de a veni și de a face o investiție în Republica Moldova. În scurt timp situația se va redresa și  Dedeman își va revedea poziția. Ei deja au făcut cheltuieli, ei deja au făcut anumite investiții în RM. Ar fi un păcat să abandoneze acest proiect", a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmâc. 

Recent, reprezentanții companiei Dedeman au anunțat că renunță la investiția de 20 de milioane de dolari din motiv că proiectul acestora este blocat de consilierii municipali. Imediat dupa avertismentul venit de la investitorul străin, premierul Pavel Filip a cerut structurilor de stat să intervină pentru a înlătura barierele apărute.

Totuși, Consiliul municipal Chișinău este cel care poate oferi certificatul de urbanism, care ar debloca lucrările de construcție a unui centru comercial. Grupul Dedeman își propune să deschisă peste 200 de locuri de muncă în Moldova, să aducă standarde noi și produse de calitate.

Peste 50 de clădiri vechi ale fostei fabrici de piele trebuiau să fie demolate, iar în locul lor urma să fie construit un centru comercial cu 460 locuri de parcare pentru clienţi şi spaţii verzi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu