Culmea neglijenţei părinteşti! Omenii au alertat imediat salvatorii când au văzut în ce pericol se aflau doi copii

Embed:

Culmea neglijenţei din partea părinţilor. Doi băieți, de patru şi, respectiv, trei ani, au fost lăsați acasă, fără supraveghere. Micuții, care plangeau la balcon, au fost observați de trecători care au chemat salvatorii. Cazul a avut loc în municipiul Bălţi. 

Salvatorii au fost alertaţi la ora opt dimineaţa. Copiii au fost transmiși paramedicilor SMURD.

''Salvatorii cu ajutorul frânghiei au coborât prin gram, iar un salvator a urcat pe scara autor pentru ai ajuta. Au deblocat uşa, când au ajuns copii erau sub pat'', a spus un salvator SMURD.

Micuții au fost lăsați în grija bunicului: "Am fost la magazin să cumpăr mâncare. Am stat 15-20 minute".

Vecinii spun că nu este pentru prima dată când băieții rămân fără supraveghere:

"A mai fost aşa ceva. Peste fereastră de multe ori ies aşa. Şi iarna umblă dezbrăcaţi, desculţi pe afară".

"Ei peste balcon pot cădea, pos să arunce lucrurile din casă".

Unii oameni dau vina pe atorităţi pentru această stare de lucruri:

"Conducerea este de vină că micuţii s-au pomenit în această situaţie. Din cauza că grădiniţele nu lucrează acum mulţi copii stau singuri acasă".

Copiii vor fi duși temporar la un centru de plasament. Asistenții sociali spun că în apartamentul în care au fost găsiți minorii, condițiile de trai sunt oribile.

"Condiţiile sunt straşnice. Pot să spun că nu sunt de loc, nu au nici lumină, nici apă. Nu ştim cum au supravieţuit copii până acum. O să-i internăm în spital şi după asta intr-un centru de plasament", a declarat asistentul social Anastasia Pirogan.

Poliția cercetază cazul. La începutul anului, un copil de trei ani, lăsat singur acasă, a murit după ce a căzut de la etajul trei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu