Compania "Noi Soluţii Media", nemulţumită de o decizie a CCA: "Are un substrat politic"

Compania "Noi Soluţii Media" se declară nemulţumită de faptul că CCA a decis să refuze eliberarea licenţei de emisie în reţelele de cablu noului proiect de televiziune MOLDNEWS TV. Într-o scrisoare expediată mai multor organizaţii neguvernamentale, celor de protecţie a drepturilor omului precum şi experţilor, analiştilor şi diplomaţilor acreditaţi la Chişinău, compania vine cu solicitarea de a "da apreciere acestor acţiuni şi a nu se crea indiferenţă faţă de situaţia creată".

"Considerăm refuzul CCA de a acorda licenţa de emisie ca unul nefondat şi neargumentat din punct de vedere juridic, care limitează serios drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, inclusiv libertatea de exprimare, dreptul cetăţenilor de a fi informaţi, şi să aibă acces la informaţii importante de interes public. Această decizie va avea în general un efect negativ asupra atmosferei în care astăzi funcţionează toată mass-media din Moldova ", se precizează în scrisoare. 

Din scrisoare rezultă că CCA doreşte mărirea grilei de emisie a mai multor emisiuni culturale, însă conducerea Companiei consideră că această decizie nu este legală şi ar avea un substrat politic.

"Credem că aceste cerinţe sunt fabricate exclusiv pentru a fi invocate drept motive formale pentru justificarea refuzului de eliberare a licenţei de emisie unui nou post de televiziune. Astfel, avem toate motivele să credem că această decizie a CCA este una care poartă un caracter politic şi a fost luată sub influenţa şi la comanda unor exponenţi politici", se menţionează în document.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a refuzat să elibereze licenţa de emisie în reţelele de cablu a noului proiect de televiziune MOLDNEWS TV, pe 5 noiembrie curent.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu