Cele mai tari farse din istorie, făcute de 1 aprilie

Embed:

Ziua Păcălelilor este sărbătorită în toate colţurile lumii. Mutarea Turnului Eiffel, copaci de spaghetti, o minge de fotbal pe post de bombă sau pinguini zburători sunt doar câteva dintre cele mai celebre farse intrate în istorie.

Potrivit presei internaţionale, cea mai veche păcăleală datează din 1915. Atunci, un pilot francez, de pe frontul primului Război Mondial, a aruncat într-o tabără germană o încărcătură ce părea a fi o bombă. Gestul i-a speriat pe nemţi care au constatat mai târziu că "bomba" era o minge de fotbal, însoţită de mesajul "Păcăleală de 1 Aprilie!".

În anul 1957, BBC anunţa, în cadrul unei emisiuni de ştiri, că datorită unei ierni blânde şi a eliminării gârgâriţelor, fermierii elveţieni se bucură de o recoltă record de spaghetti. Anunţul a fost însoţit de poze cu o familie care culegea spaghetti din copaci. Sute de oameni au sunat mai apoi la redacţie şi s-au interesat cum pot face rost de un astfel de copac.

În 1965 un ziar danez scria că Guvernul a adoptat o lege potrivit căreia toţi proprietarii de câini sunt obligaţi să îşi vopsească patrupezii în culoarea albă, pentru a putea fi observaţi pe timpul nopţii şi pentru a creşte siguranţa în trafic.

Ziarul Parisien i-a surprins pe locuitorii capitalei franceze când a scris, în 1986, că potrivit unei hotărâri, Turnul Eiffel va fi demolat pentru a fi reconstruit în altă parte. În locul turnului avea să se construiasca un stadion de 35.000 de locuri pentru jocurile olimpice din 1992.

În 2008, BBC anunţa că o echipă de filmare aflată în Antarctica a reuşit să filmeze un grup de pinguini zburători. Postul de televiziune a prezentat şi o înregistrare cu sute de astfel de pinguini. Jurnaliştii, care au prezentat ştirea, au declarat că animalele se îndreptau spre America de Sud pentru a evita frigul din Antarctica.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu